Κλείσιμο

Μητσοτάκης κατά καταστρατήγησης ασύλου – ΥΠΕΘ: Πολιτικός αυτισμός Μητσοτάκη

Αντιπαράθεση ξέσπασε την Τετάρτη μεταξύ του υπουργείου Παιδείας και του Κυριάκου Μητσοτάκη, με αφορμή το ζήτημα του ασύλου στα πανεπιστήμια. Ο πρόεδρος της ΝΔ πραγματοποίησε την Τετάρτη αιφνιδιαστική επίσκεψη στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Ο κ. Μητσοτάκης έκανε λόγο για απαράδεκτη εικόνα κατάληψης δημοσίου χώρου από μικροπωλητές και τόνισε πως αυτή δεν είναι εικόνα δημόσιου Πανεπιστημίου και ούτε μπορεί το άσυλο να καταστρατηγείται, με τέτοιο τρόπο, για να καλύπτει όλου του είδους τις παράνομες συμπεριφορές.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο πρόεδρος της ΝΔ επανέλαβε την κατηγορηματική του δέσμευση ότι θα αλλάξει το καθεστώς του ασύλου, ώστε να μπορεί η αστυνομία αυτεπάγγελτα να παρεμβαίνει και εντός του πανεπιστημίου, όποτε εντοπίζεται οποιαδήποτε παράνομη συμπεριφορά.

Σχολιάζοντας τις νέες δηλώσεις του προέδρου της ΝΔ το υπουργείο Παιδείας - με μια δηκτική ανακοίνωση - κατηγορεί τον κ. Μητσοτάκη για εμμονή στο θέμα του άσυλου που παίρνει τη μορφή πολιτικού αυτισμού.

Σύμφωνα με το ΥΠΕΘ, «ο πρόεδρος της ΝΔ για περισσότερα από 10 χρόνια δεν έχει περάσει από την Πατησίων, γιατί θα είχε ξαναδεί τους μικροπωλητές». Το υπουργείο μάλιστα προσθέτει ότι τα πεζοδρόμια, γενικώς και ειδικώς, δεν προστατεύονται από το άσυλο.

Πηγή: skai.gr
TAGS: ΥΠΡΟΠΟ