Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ:Ο ελληνικός εθνικισμός επέβαλε εκδικητικό εμπάργκο στην ΠΓΔΜ

Για εκδικητικό εμπάργκο του ελληνικού εθνικισμού, που οδήγησε σε περαιτέρω φτωχοποίηση της ΠΓΔΜ, κάνει λόγο η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ στο κείμενο πολιτικής απόφασης της 5ης Συνόδου του Κεντρικού Συμβουλίου της.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ, «ο ελληνικός εθνικισμός επέβαλε εκδικητικό εμπάργκο που οδήγησε σε περαιτέρω φτωχοποίηση της ΠΓΔΜ και προσπάθησε να καλλιεργήσει το μίσος για το γειτονικό λαό. Τα αλυτρωτικά αισθήματα καλλιεργήθηκαν εκατέρωθεν, μέσα από ιστορικές ανακρίβειες, με σκοπό η κάθε εθνικιστική αφήγηση να εξυπηρετεί τις αντίστοιχες δικές της στοχεύσεις».

«Τα προηγούμενα χρόνια βρεθήκαμε μπροστά σε εθνικιστικές κορώνες και από τις δύο πλευρές, με τις ελληνικές κυβερνήσεις τόσο του ΠΑΣΟΚ όσο και της ΝΔ αλλά και τον ακροδεξιό πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ Νίκολα Γκρούεσφκι να φτάνουν την κατάσταση στα άκρα» τονίζεται στο κείμενο.

Όπως τονίζεται στο κείμενο, «απέναντι στη σύγκρουση των δύο εθνικισμών, η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ επιθυμεί μία λύση, που θα προωθεί την ειρήνη και την συνεργασία ανάμεσα στις δύο χώρες. Να βρεθεί ένα όνομα για όλες τις χρήσεις κοινά αποδεκτό και από τους δύο λαούς, το οποίο θα περιέχει τον όρο ‘’Μακεδονία’’ μέσα σε σύνθετη ονομασία».

«Μετά από 20 και πλέον χρόνια δίνεται η δυνατότητα στην Ελληνική Κυβέρνηση να δώσει λύση στο θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ» τονίζει η νεολαία του κυβερνώντος κόμματος.
Πηγή: skai.gr