Μαξίμου κατά ΝΔ με δηλώσεις Κων. Μητσοτάκη-ΝΔ: Ποια η πρότασή σας για ΠΓΔΜ;

«Βιντεομαχία» για το ονοματολογικό ξέσπασε τη Δευτέρα μεταξύ της κυβέρνησης και της Νέας Δημοκρατίας, την ώρα που ο Μάθιου Νίμιτς επισκέπτεται την Τρίτη την Αθήνα.

Το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού επικαλέστηκε δηλώσεις του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη από το 1994 προκειμένου να επιτεθεί στον Κυριάκο Μητσοτάκη για τη στάση του στην ονομασία.

Το Μαξίμου ρωτά τον πρόεδρο της ΝΔ αν «συμφωνεί ή διαφωνεί με τον πρώην πρωθυπουργό, Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, ο οποίος τόνιζε το 1994, μετά την πτώση της κυβέρνησής του από τον Αντώνη Σαμαρά με αφορμή το ονοματολογικό, πως “είναι απαράδεκτη υποκρισία εν ονόματι της εθνικής υπερηφάνειας και της εθνικής αδιαλλαξίας να δεχόμαστε να μείνει αυτή η χώρα με το όνομα Μακεδονία”, υπογραμμίζοντας πως “εάν η Ελλάς δεν δεχθεί ονομασία μικτή θα πάμε σε σκέτη Μακεδονία”»;

«Αναμένουμε εάν ο κ. Μητσοτάκης θα απαντήσει με “ειλικρίνεια, εντιμότητα και θάρρος”, όπως έλεγε ο αείμνηστος Κωνσταντίνος Μητσοτάκης ή θα επιβεβαιώσει πως είναι ψεύτης, ανέντιμος και δειλός» αναφέρει χαρακτηριστικά η κυβέρνηση.



Απάντηση της ΝΔ

«Τελικά η πρόταση της κυβέρνησης ποια είναι;», διερωτήθηκε η ΝΔ, απαντώντας στην κυβέρνηση για το ζήτημα της ονομασίας. 

Σε ανακοίνωσή της, η αξιωματική αντιπολίτευση τονίζει πως «αφού υπενθυμίσουμε στην κυβέρνηση ότι είναι κυβέρνηση κι ότι βρισκόμαστε στο 2018, ας της θυμίσουμε και δύο δηλώσεις που έγιναν μόλις την προηγούμενη εβδομάδα. Τις έκαναν οι κύριοι Τσίπρας και Καμμένος και δείχνουν ότι το μόνον που τους συνδέει πλέον -εκτός από τις καρέκλες της εξουσίας- είναι το έλλειμμα του συναισθήματος της ντροπής».

Μάλιστα, η ΝΔ παραθέτει βίντεο με απόσπασμα από τη δήλωση του πρωθυπουργού το Σάββατο, μετά από τις συναντήσεις του με τους πολιτικούς αρχηγούς, με τον κ. Τσίπρα να αναφέρει πως «απομένει ωστόσο πολύς δρόμος να καλυφθεί για να φτάσουμε σε μία αμοιβαία αποδεκτή λύση σύνθετης ονομασίας με γεωγραφικό ή χρονικό προσδιορισμό που θα ισχύει έναντι όλων».

Επίσης, η Πειραιώς παραθέτει απόσπασμα από ομιλία του υπουργού Άμυνας, ο οποίος σημειώνει πως «δεν υποχωρούμε στον ελληνικό όρο Μακεδονία. Και βεβαίως ο ελληνικός όρος Μακεδονία είναι και το “New Μακεδονία”, και το “Upper Μακεδονία”, και το “Κάτω Μακεδονία”, και στο “πλάι Μακεδονία”».

Πηγή: skai.gr