Καμμένος: Όχι στο Μακεδονία - δεν θα πάω στο συλλαλητήριο γιατί θα ταξιδεύω

Αμετακίνητοι στη θέση τους ότι οποιαδήποτε λύση στο όνομα της ΠΓΔΜ δεν είναι δυνατόν να περιλαμβάνει τον όρο «Μακεδονία» ή παράγωγό του παραμένουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, όπως δήλωσε ο κυβερνητικός εταίρος Πάνος Καμμένος μετά την κοινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και της Εκτελεστικής Επιτροπής του κόμματος.

Ο κ. Καμμένος κατέστησε σαφές ότι η λύση του ονοματολογικού θα πρέπει να περιλαμβάνει αναθεώρηση του Συντάγματος της FYROM και απάλειψη των εκφάνσεων αλυτρωτισμού, ενώ εκτίμησε πως οι διαπραγματεύσεις έχουν ακόμα πολύ δρόμο, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι δεν βλέπει λύση έως τη σύνοδο του NATO στις 11-12 Ιούλιου.

Η θέση των ΑΝΕΛ έρχεται ευθέως σε σύγκρουση με τη τη γραμμή του πρωθυπουργού και του υπουργού Εξωτερικών, οι οποίοι δεν έχουν αποκλείσει τη χρήση της λέξης «Μακεδονία» στην ονομασία. Ο κ. Καμμένος πάντως εξέφρασε εμπιστοσύνη στους χειρισμούς του ΥΠΕΞ Νίκου Κοτζιά.

Ο υπουργός Άμυνας διέψευσε κατηγορηματικά κάθε σενάριο διάσπασης του κυβερνητικού συνασπισμού ή αποχώρησης των ΑΝΕΛ λόγω του Σκοπιανού, λέγοντας χαρακτηριστικά πως η κυβέρνηση θα ολοκληρώσει την τετραετία.

Επισήμανε ότι η συμφωνία συγκυβέρνησης με τον ΣΥΡΙΖΑ βασίζεται στην καταπολέμηση της διαφθοράς και στην προσπάθεια εξόδου από την εποχή των Μνημονίων, αφήνοντας να εννοηθεί ότι στη λίστα δεν περιλαμβάνονται τέτοια εθνικά θέματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπό τη σκιά της δημόσιας αντιπαράθεσης ανάμεσα σε στελέχη των δύο συμπολιτευόμενων κομμάτων, στη συνεδρίαση των ΑΝΕΛ έγινε εισήγηση να πέσουν οι τόνοι ώστε να αποφευχθεί τυχόν ρήγμα.

Για τα μεγάλα θέματα συμφωνήθηκε η δημόσια γραμμή να δίνεται από τον Πάνο Καμμενο και την εκπρόσωπο Τύπου.

Όσον αφορά το συλλαλητήριο στην Αθήνα την ερχόμενη Κυριακή, ο κ. Καμμένος είπε ότι δεν θα παραστεί, καθώς θα βρίσκεται εκτός Ελλάδος.

Διαβεβαίωσε ωστόσο ότι η οικογένειά του και υποστηρικτές των ΑΝΕΛ θα πάνε, ως απλοί πολίτες, ενώ εκτίμησε ότι οι κινητοποιήσεις, ως εκφάνσεις λαϊκής θέλησης, υποστηρίζουν τη διαπραγματευτική προσπάθεια.
Πηγή: skai.gr
TAGS: ΠΓΔΜ