Κλείσιμο

ΑΝΕΛ: Ούτε 1 στο δισεκ. δεν πέφτει η κυβέρνηση - Καμμένος: Δεν παραιτούμαι

Διαψεύδει κατηγορηματικά ο Πάνος Καμμένος τα σενάρια αποχώρησής του από την κυβέρνηση στην περίπτωση που έρθει στη Βουλή συμφωνία για σύνθετη ονομασία, με τον όρο «Μακεδονία».

«Δεν υπάρχει τέτοια είδηση» δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Άμυνας και πρόεδρος των ΑΝΕΛ, προσερχόμενος στην κοινή συνεδρίαση του Εκτελεστικού και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος του.

Σύμφωνα με πληροφορίες τoυ Real, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ κ. Καμμένος «θα αποχωρήσει από μέλος της κυβέρνησης, εφόσον στη Βουλή έρθει προς ψήφιση πρόταση «για σύνθετη ονομασία που θα περιλαμβάνει και τον όρο "Μακεδονία" ως γεωγραφικό ή χρονικό προσδιορισμό ακόμα και στη σλάβικη γραφή».

Από την πλευρά του, ο γραμματέας της ΚΟ των ΑΝΕΛ Θανάσης Παπαχριστόπουλος, ο οποίος είχε δηλώσει στον ΣΚΑΪ ότι δεν θα πάει στο συλλαλητήριο της 4ης Φεβρουαρίου σχολίασε ότι «δεν υπάρχει ούτε μια περίπτωση στο δισεκατομμύριο να πέσει η κυβέρνηση», και συνέστησε υπομονή.  «Προτιμώ να αφήνω τη διαπραγμάτευση σε αυτούς που έχουν περισσότερη γνώση» ανέφερε δε, για το ονοματολογικό.

Μήνυμα πως η ΠΓΔΜ δεν πρόκειται να μπει στο NATO ή την Ευρωπαϊκή Ένωση εάν δεν αν δεν απαλείψει τις εκφάνσεις αλυτρωτισμού στο όνομά της κι αν δεν λύσει τα προβλήματα με το Σύνταγμά της και την έννομη τάξη, έστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.

Ο Δημήτρης Καμμένος εξαπέλυσε τη Δευτέρα νέα επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ, διερωτώμενος πώς είναι δυνατόν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ όπως ο Πάνος Σκουρλέτης και ο Μάκης Μπαλαούρας να μαλώνουν τους ΑΝΕΛ όπως ο δάσκαλος πειθαρχεί τον μαθητή.

Για τον επικεφαλής του κόμματος Πάνο Καμμένο είπε ότι δεν θα κάνει καμία κίνηση που δεν θα είναι καλά υπολογισμένη εθνικά.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο Μάκης Μπαλαούρας είπε πως ο Δημήτρης Καμμένος έχει προκαλέσει και στο παρελθόν προβλήματα στην συγκυβέρνηση με δηλώσεις του. Προσέθεσε πάντως πως γενικά η συνεργασία με τους ΑΝΕΛ είναι πολύ καλή.

Πιο σκληρό τόνο υιοθέτησε πάντως ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, λέγοντας πως ο Δημήτρης Καμμένος «έχει ξεπεράσει τα όρια».
Πηγή: skai.gr