Κουμουτσάκος: "Όχι λύση απλά για την λύση"

"Ας κοιτάξουν πρώτα τα του οίκου τους στην κυβέρνηση και μετά ας κρίνουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη σημείωσε" από την τηλεόραση του ΣΚΑΙ ο Γ. Κουμουτσάκος.

«Η κυβέρνηση αποκόπηκε τόσο από τις πολιτικές δυνάμεις του τόπου τις οποίες κράτησαν στο σκοτάδι αναφορικά με την διαπραγμάτευση και αφ' ετέρου αποκόπηκαν από την ψυχή των Ελλήνων με τους αφορισμούς για τα συλλαλητήρια» σημείωσε ο τομεάρχης εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας.
«Έχει χαθεί μία σημαντική ευκαιρία για τη λύση του ζητήματος των Σκοπίων καθώς όντως η σημερινή κυβέρνηση των Σκοπίων εμφανίζει μεγαλύτερη διαλλακτικότητα από την κυβέρνηση Γκρούεφσκι» σημείωσε ο κ. Κουμουτσάκος.

Αναφορικά με το εάν η ΝΔ επιθυμεί τελικώς τη λύση του ζητήματος των Σκοπίων ο κ. Κουμουτσάκος σημείωσε: «Η Νέα Δημοκρατία εννοείται πως θέλει τη λύση του ζητήματος αλλά όχι με οποιαδήποτε λύση. Δεν επιθυμούμε λύση για την λύση. Βλέπω πως ο κ. Τσίπρας πορεύεται μόνος του απέναντι στην ιστορία και τις ευθύνες του. Ο κ. Νίμιτς μπορεί να έχει αποφασίσει για το όνομα αλλά χωρίς την συγκατάθεση της Ελλάδος δεν μπορεί να γίνει τίποτα».

Τέλος αναφερόμενος στο επερχόμενο συλλαλητήριο των Αθηνών ο κ. Κουμουτσάκος υπογράμμισε πως«Πολλά πρόσωπα ανακατεύτηκαν στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης. Οι διοργανωτές θα πρέπει να προστατεύσουν την διοργάνωση από ακρότητες και τρελές εκφράσεις και φιλοδοξίες που φτάνουν μέχρι και την δημιουργία κομμάτων».
Πηγή: skai.gr
TAGS: Σκόπια