ΝΔ: Ο θρασύς Τσίπρας εξισώνει τις πατριωτικές ευαισθησίες με την ακροδεξιά

Για θρασύ ευτελισμό των «πατριωτικών ευαισθησιών» των Ελλήνων κατηγορεί η Νέα Δημοκρατία τον Αλέξη Τσίπρα, με αφορμή την επίθεση που εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός στον Κυριάκο Μητσοτάκη μετά τις επαφές με τους πολιτικούς αρχηγούς για την ονομασία της ΠΓΔΜ.

Σε ανακοίνωσή της η ΝΔ σημειώνει πως οι θέσεις του κ. Μητσοτάκη για το ονοματολογικό αντανακλούν απόψεις των πολιτών, προσθέτοντας πως δεν είναι δυνατόν ο πρωθυπουργός να αποκαλεί προϊόν ακροδεξιών πιέσεων τις λαϊκές ευαισθησίες.

Η αξιωματική αντιπολίτευση αφήνει παράλληλα αιχμές για το γεγονός ότι ο κ. Τσίπρας δεν αναφέρθηκε στην διαφορετική στάση που τηρεί ο κυβερνητικός εταίρος Πάνος Καμμένος όσον αφορά το Σκοπιανό.

«Ακόμη αναμένουμε το σχόλιο του κ. Τσίπρα για τη θέση του κ. Καμμένου και το αν θεωρεί στοιχειωδώς υπεύθυνο, σε ένα εθνικό θέμα η Κυβέρνηση να μην έχει ξεκάθαρη και ενιαία στάση», αναφέρει χαρακτηριστικά η ΝΔ.

Η αξιωματική αντιπολίτευση τονίζει ότι τόσο το περιεχόμενο όσο και το ύφος του κ. Τσίπρα καταδεικνύουν έλλειψη σοβαρότητας και υπευθυνότητας στον χειρισμό της FYROM και κατηγορεί τον πρωθυπουργό ότι διαρκώς προτάσσει «μικροπολιτικές και διχαστικές επιδιώξεις».

«Με την σημερινή του παρέμβαση ο κ. Τσίπρας δικαιώνει πλήρως την απόφαση της Νέας Δημοκρατίας να μην γίνει συνυπεύθυνη στις επιζήμιες για τον τόπο επιλογές του», καταλήγει η ανακοίνωση.
Πηγή: skai.gr
TAGS: ΠΓΔΜ