Κλείσιμο

Μπακογιάννη: Βγαίνει «στο σφυρί» ακόμα και η πρώτη κατοικία.

Ρελάνς στην αντιπαράθεσή της με τον Γιώργο Σταθάκη με φόντο τους πλειστηριασμούς, με στόχο να εκθέσει τον υπουργό και την κυβέρνηση, επιχειρεί η Ντόρα Μπακογιάννη, με ερώτησή της που τιτλοφορείται «βγαίνει στο σφυρί ακόμα και η πρώτη κατοικία».

Η βουλευτής της ΝΔ, πετάει πίσω στον Υπουργό Περιβάλλοντος το «γάντι» που της είχε πετάξει κατά τη συζήτηση του πολυνομοσχεδίου στη Βουλή, για να παραθέσει ένα παράδειγμα πρώτης κατοικίας που εκπλειστηριάστηκε για χρέη προς το δημόσιο, φέρνοντας στην επιφάνεια το παράδειγμα συνταξιούχου από του Ζωγράφου της οποίας απειλείται η πρώτη κατοικία για χρέη προς την εφορία που είναι λιγότερα από 5.000 ευρώ.

«Η ΙΖ’ ΔΟΥ Αθηνών, με κατασχετήριο που είχε επιδώσει σε γυναίκα συνταξιούχο, κάτοικο Ζωγράφου, απειλεί να βγάλει στο σφυρί πρώτη κατοικία και συγκεκριμένα ένα διαμέρισμα μόλις 51 τ.μ. για χρέη στην εφορία, τα οποία προέρχονται από μικροποσά οφειλής φόρου εισοδήματος και ΕΝΦΙΑ. Το συνολικό ποσό της οφειλής είναι 4.798 ευρώ και αφορά χρέη που δημιουργήθηκαν από το 2012 και μετά», σημειώνει η κα Μπακογιάννη και καταλήγει: «η έκδοση και αποστολή του κατασχετηρίου πρακτικά σημαίνει ότι ανά πάσα στιγμή μπορεί να ενεργοποιηθεί η διαδικασία, ώστε να βγει το ακίνητο «στο σφυρί».

Βάσει του εν λόγω παραδείγματος η βουλευτής της ΝΔ καλεί τον κο Σταθάκη να απαντήσει εάν αντιλαμβάνεται ότι δεν υπάρχει πλέον προστασία της πρώτης κατοικίας, κυρίως για τους αδύναμους συμπολίτες μας.

Λίγη ώρα νωρίτερα πάντως από το βήμα της Βουλής και ο Υπουργός Οικονομίας, Δημήτρης Παπαδημητρίου, επέμενε ότι η κυβέρνηση τηρεί τη δέσμευσή της για προστασία της πρώτης κατοικίας, δηλώνοντας μάλιστα κατηγορηματικά ότι "δεν υπάρχει καμία πρώτη κατοικία που να έχει βγει σε πλειστηριασμό".
Πηγή: skai.gr - Ναντίν Χαρδαλιά