Χατζηδάκης για ΠΓΔΜ: Κλείνει το παράθυρο λύσης – Δεν αρκεί ούτε το «Δακία»

Το «παράθυρο» για λύση στο Σκοπιανό κλείνει, όχι μόνο λόγω των πολιτικών δυσκολιών στα Σκόπια, αλλά και λόγω των επιπόλαιων και μικροκομματικών χειρισμών της κυβέρνησης, επισήμανε στον ΣΚΑΪ ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης.

Ο κ. Χατζηδάκης τόνισε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε τι θα έκανε ο ίδιος ως πρωθυπουργός στο ονοματολογικό, και στο Νταβός ο κ. Τσίπρας «ρυμουλκήθηκε» στη θέση του προέδρου της ΝΔ, δηλαδή το ζήτημα των αλυτρωτικών θέσεων στο σκοπιανό σύνταγμα.

«Δηλαδή αν τους ονομάσουμε ‘’Δακία’’, με τη γραμμή Μάρδα, αν δεν λύσουμε το θέμα του αλυτρωτισμού, του συντάγματος, τι θα έχουμε λύσει;» διερωτήθηκε.

«Κλείνει το ‘’παράθυρο ευκαιρίας’’ όχι μόνο λόγω των δυσκολιών του Ζάεφ στα Σκόπια, δεν έχει την πλειοψηφία για αλλαγές στο Σύνταγμα, αλλά και γιατί το κλίμα χάλασε με τους χειρισμούς της κυβέρνησης. Κινήθηκε με το σύνηθες κόμπλεξ πολιτικής ανωτερότητας με στόχο να ανακατέψει τη Βουλή, να κερδίσει ψήφους να κρατήσει στο σκοτάδι την αντιπολίτευση και στο τέλος βρήκε ένα μεγάλο λαϊκό κύμα που δεν προέβλεψε» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Κωστής Χατζηδάκης.

Όπως σημείωσε, η κυβέρνηση έγινε όμηρος των χειρισμών της, καθώς έγιναν άστοχοι χειρισμοί. «Η ΝΔ δεν οργάνωσε τα συλλαλητήρια, αλλά πήγε πολύς κόσμος που ψήφισε ΝΔ που δεν ψήφισε κανένα κόμμα και ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ. Νομίζουν ότι οι ψηφοφόροι τους είναι ακόμα στο 4%» εκτίμησε ο βουλευτής της ΝΔ.

«Γιατί το 2008 δεν είχαμε συλλαλητήρια; Διότι προφανώς η τότε κυβέρνηση χειρίστηκε το θέμα διαφορετικά και δεν το εργαλειοποίησε για να κερδίσει πόντους έναντι της αντιπολίτευσης, το συζήτησε με την αντιπολίτευση, το αναγνώρισε και ο Γιώργος Παπανδρέου» εξήγησε.

To 2008, αποσαφήνισε, είχαμε κάνει υστάτη παραχώρηση σε καθεστώς ασφυκτικών διεθνών πιέσεων, με τα δεδομένα να έχουν αλλάξει πλέον. 
Πηγή: skai.gr