Κλείσιμο

Παπανάτσιου: Καμία συμφωνία για 130.000 πλειστηριασμούς

Στην κυβερνητική ρητορική περί ανύπαρκτης συμφωνίας με τους Θεσμούς για 130.000 πλειστηριασμούς εντός της προσεχούς τετραετίας για το κλείσιμο της γ’ αξιολόγησης, επέμεινε και σήμερα από τη Βουλή, η Υφυπουργός Παπανάτσιου, επαναλαμβάνοντας επί της ουσίας την πρόσφατη ανακοίνωση διάψευσης του Υπουργείου για να αμβλύνει τις αρνητικές εντυπώσεις που προκάλεσε το τελευταίο Eurogroup.

Σύμφωνα με την Κατερίνα Παπανάτσιου μάλιστα το θέμα αποτελεί απλώς «ανακάλυψη» των ΜΜΕ. «Δεν υπάρχει συμφωνία της κυβέρνησης για 130.000 πλειστηριασμούς την επόμενη 4ετία. Το Eurogroup αποφάσισε το κλείσιμο της αξιολόγησης χωρίς να αναφέρεται στο ανακοινωθέν συγκεκριμένος αριθμός πλειστηριασμών. Ούτε στο κείμενο της συμφωνίας. Μία αναφορά υπάρχει μόνο στην έκθεση συμμόρφωσης των Θεσμών που είναι απλώς πληροφοριακό υλικό για τα κράτη μέλη της ευρωζώνης κι όχι κείμενο συμφωνίας», ισχυρίστηκε η ίδια.

Η «πληρωμένη» απάντηση ήρθε από τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Ανδρέα Λοβέρδο, ο οποίος υπενθύμισε στην υφυπουργό τους μύδρους του ΣΥΡΙΖΑ κατά των πλειστηριασμών όταν ήταν στην αντιπολίτευση, καταλήγοντας ότι σε κάθε περίπτωση οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί είναι δρομολογημένοι, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι έστρωσε «μαρτυρικό δρόμο» για τον ελληνικό λαό.

Στο μεταξύ, η κα Παπανάτσιου επιχείρησε να καθησυχάσει και τους οφειλέτες του δημοσίου, υποστηρίζοντας ότι το δημόσιο σε αντίθεση με τις τράπεζες, λόγω της σειράς κατάταξης που έχει δεν θεωρεί συμφέροντα τον εκπλειστηριασμό ακινήτων και είθισται να προτιμά τις κατασχέσεις με στόχο την κατοχύρωση της μη παραγραφής των οφειλών.
Πηγή: skai.gr - Ναντίν Χαρδαλιά
TAGS: Eurogroup