Στο ίδιο κάδρο με Σαμαρά βάζει τον Καμμένο ο ΣΥΡΙΖΑ για το ονοματολογικό

Στο ίδιο «κάδρο» με τον Αντώνη Σαμαρά αποπειράται να βάλει ο ΣΥΡΙΖΑ τον Πάνο Καμμένο, αρχής γενομένης από τις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα στην Κεντρική Επιτροπή του κυβερνώντος κόμματος την περασμένη Παρασκευή. Στόχος της κυβέρνησης είναι να «εγκλωβίσει» πολιτικά τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ και υπουργό Άμυνας σε περίπτωση συμφωνίας στο Σκοπιανό.

Μιλώντας στην ΚΕ, ο πρωθυπουργός κατηγόρησε τον Αντώνη Σαμαρά και τη στάση του έναντι του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη στο Σκοπιανό, επιχειρώντας αφενός να προκαλέσει εσωκομματικούς τριγμούς στη ΝΔ, αφετέρου, όπως εκτιμάται, να προειδοποιήσει τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ για τον κίνδυνο να καταστεί «νέος Σαμαράς» ρίχνοντας την κυβέρνηση εξαιτίας του ονοματολογικού.

Όπως είπε ο κ. Τσίπρας, «επί κυβέρνησης Μητσοτάκη το 1992 η χώρα είχε την ατυχία να έχει τον κ. Σαμαρά υπουργό Εξωτερικών, καθώς προτίμησε να οικοδομήσει την προσωπική πολιτική του καριέρα αντί να συμβάλει στην επίλυση του προβλήματος με τα μεγαλύτερα δυνατά οφέλη για τη χώρα».

«Σήμερα υπάρχουν συνεχιστές αυτής της παράδοσης και στη ΝΔ οι οποίοι σηκώνουν το λάβαρο της πατριδοκαπηλίας (…) όπως συνέβη με τους εθνικόφρονες συνταγματάρχες που οδήγησαν στο Κυπριακό» υπογράμμισε. Ας μην ξεχνάμε, είπε, ότι οι μεγαλύτερες συμφορές προήλθαν από αυτούς που παριστάνουν τους πατριώτες αλλά τη δύσκολη στιγμή ξεπουλούν το εθνικό συμφέρον» τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ την Πέμπτη, ο υπουργός Ναυτιλίας Πάνος Κουρουμπλής ήταν ακόμη πιο ξεκάθαρος για τις προθέσεις του ΣΥΡΙΖΑ, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «ο Καμμένος είναι πατριώτης, έντιμος άνθρωπος, δεν θα γίνει Σαμαράς».

Παίρνοντας τη «σκυτάλη» από τον Αλέξη Τσίπρα και τον Παναγιώτη Κουρουμπλή στον απόηχο της διαφοροποίησης Καμμένου, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης επίσης υπενθύμισε στον σταθμό μας τη στάση του Αντώνη Σαμαρά, κάνοντας λόγο για «διπλωματική τραγωδία. «Είχε άλλη γραμμή από τον Μητσοτάκη, ο Μητσοτάκης δεν μπόρεσε να εφαρμόσει τη γραμμή της κυβέρνησης» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Σημειώνεται πάντως ότι δημόσιες προειδοποιήσεις στους ΑΝΕΛ για τη στάση που θα τηρήσουν στο ονοματολογικό έχουν εκφράσει και άλλοι υπουργοί και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, όπως ο Πάνος Σκουρλέτης και ο Μάκης Μπαλαούρας.
Πηγή: Στέλιος Κάνδιας