Κλείσιμο

ΣΥΡΙΖΑ: Κόλαφος για τη ΝΔ η δήλωση του προέδρου του ΕΛΚ για την ΠΓΔΜ

Κόλαφο για τη ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη χαρακτηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ τη δήλωση του προέδρου του ΕΛΚ, για τη διαδικασία διαπραγματεύσεων στο ονοματολογικό στην οποία έκανε λόγο για «παράθυρο ευκαιρίας» για την επίλυση του ζητήματος.

«Η δήλωση του προέδρου του Ζοζέφ Ντολ, σχετικά με τη διαδικασία επίλυσης του ζητήματος που αφορά την ονομασία της ΠΓΔΜ που βρίσκεται σε εξέλιξη, αποτελεί κόλαφο για τη Νέα Δημοκρατία, η οποία είναι μέλος του ΕΛΚ, αλλά και για τον ίδιο τον πρόεδρό της, Κυριάκο Μητσοτάκη» αναφέρει χαρακτηριστικά ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ο ηγέτης του ΕΛΚ δήλωσε στην ιστοσελίδα Εuractiv πως ευελπιστεί «ότι θα βρεθεί μια αμοιβαία αποδεκτή λύση και χαιρετίζουμε αυτό το παράθυρο ευκαιρίας που θα μπορούσε να οδηγήσει σε απτά αποτελέσματα», τονίζει η Κουμουνδούρου και προσθέτει «η δήλωση αυτή αδειάζει πανηγυρικά την τυχοδιωκτική τακτική του Κυρ. Μητσοτάκη ο οποίος, στην ομιλία του στην Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ, υιοθέτησε τη ρητορική της λαϊκιστικής άκρας δεξιάς, με μοναδικό σκοπό την επιδίωξη μικροκομματικού οφέλους».

O ΣΥΡΙΖΑ ακόμα σημειώνει ότι «η εξέλιξη αυτή οδηγεί τον Κυρ. Μητσοτάκη στην απομόνωση στην Ευρώπη».

«Ο τυχοδιωκτισμός και η μικροπολιτική, άλλωστε, δεν υπήρξαν ποτέ καλοί σύμβουλοι» καταλήγει στην ανακοίνωσή της η Κουμουνδούρου.

Το σχόλιο του Μαξίμου 

Αρνητικά σχολιάζουν και κυβερνητικές πηγές την τοποθέτηση του προέδρου της ΝΔ, στο ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, με αφορμή τις δηλώσεις του προέδρου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Ζοζέφ Ντολ, ο οποίος χαρακτήρισε παράθυρο ευκαιρίας τις εξελίξεις στις διαπραγματεύσεις με τη γείτονα.

«Χθες ο κ. Μητσοτάκης δέσμευσε το κόμμα του σε μία ανεύθυνη και καιροσκοπική "μη στάση" σχετικά με το ονοματολογικό της ΠΓΔΜ, προκειμένου να "χαϊδέψει" την ακροδεξιά εθνικιστική πτέρυγα της αξιωματικής αντιπολίτευσης» αναφέρουν κυβερνητικές πηγές και προσθέτουν ότι δεν έχουν περάσει ούτε 24 ώρες και αυτή η στρατηγική ήδη «μπάζει νερά».

«Ο ηγέτης του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος χαρακτήρισε σήμερα ως "παράθυρο ευκαιρίας για την επίλυση του ζητήματος" τις τελευταίες εξελίξεις για το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ» σημειώνουν οι ίδιες πηγές και καταλήγουν: «Περιμένουμε με ενδιαφέρον αν η αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας θα είναι ένα ακόμα βήμα προς την αυτογελοιοποίηση».


Πηγή: skai.gr