Σκουρλέτης: Οι ΑΝΕΛ να είναι προσεκτικοί- Μεγάλη, όχι θηριώδης, συγκέντρωση

Συστάσεις στους ΑΝΕΛ ότι θα πρέπει να είναι προσεκτικοί για να μην υπονομευτεί η προσπάθεια για λύση στο Σκοπιανό απηύθυνε την Τρίτη ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης.

«Θα έλεγα στην πλευρά των ΑΝΕΛ, παρόλο που σέβομαι τη διαφορετική τους άποψη με την οποία διαφωνώ, να είναι προσεκτικοί στις κινήσεις τους, διότι καμιά φορά δημιουργείται μια τέτοια δυναμική, η οποία υπονομεύει μια πραγματικά εθνική προσπάθεια που γίνεται τώρα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σκουρλέτης.

Ο υπουργός Εσωτερικών επέμεινε στον Real FM ότι «δεν υπάρχει διγλωσσία» αφού «δεν έχει αμφισβητήσει ο κ. Καμμένος ότι η κυβέρνηση πηγαίνει με αυτή τη θέση (σύνθετη ονομασία), απλώς διαφωνεί».  «Ο κ. Καμμένος εκφράζει τη θέση του κόμματος του, όχι την κυβερνητική θέση» ξεκαθάρισε.

Σύμφωνα με τον κ. Σκουρλέτη το συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης «δεν ήταν μια θηριώδης συγκέντρωση» αλλά μια «μεγάλη συγκέντρωση». «Επί της ουσίας θα έλεγα ότι ακούσαμε πράγματα, τα οποία ακούγαμε και πριν 25 χρόνια, και είναι σαν να μην έχει περάσει μια ημέρα… Αυτό δείχνει ότι αυτοί που έβαλαν τη σφραγίδα τους, οι ομιλητές, οι εκφραστές αυτού του κόσμου ότι δεν έχουν βγάλει κανένα συμπέρασμα από αυτή την 25ετή πορεία και αυτό δεν είναι ενθαρρυντικό» παρατήρησε ο Πάνος Σκουρλέτης.

Όπως επισήμανε ο υπουργός Εσωτερικών, το χώρο του ΣΥΡΙΖΑ τον χαρακτηρίζει τουλάχιστον μια διαχρονική συνέπεια όσον αφορά το ονοματολογικό, γιατί ό,τι έλεγε το έλεγε όταν ήταν ένα κόμμα του 3% και όχι μόνο τώρα που είναι στην κυβέρνηση.

Είπαν στο ΣΚΑΪ για τη διαπραγμάτευση

«Η άλλη παράταξη, που σήμερα κυβερνά, ξεκίνησε από την πεποίθηση με υπογραφές το 2008 Τσακαλώτου, Γαβρόγλου κτλ., ότι πρέπει το κράτος αυτό από το να λέγεται ‘’Μακεδονία’’» υπενθύμισε στο μεταξύ, μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης

Μήνυμα στην κυβέρνηση, αλλά και στους κόλπους της ΝΔ, απέστειλε για το ονοματολογικό ο βουλευτής της ΝΔ Κώστας Καραμανλής μιλώντας στον σταθμό μας. 

«Στην κυβέρνηση έχουμε μια κατεύθυνση, θεωρούμε πως είναι προς το συμφέρον της χώρας η λύση με τη γείτονα χώρα που αναγνωρίζεται από πάνω από 100 χώρες (όπως οι ΗΠΑ και η Ρωσία) με το όνομα ‘’Δημοκρατία της Μακεδονίας’’» επισήμανε στον ΣΚΑΪ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Μαντάς.

«Για να φτάνουμε σε τέτοια συνάντηση κορυφής (Τσίπρα – Ζάεφ) φαίνεται ότι τα πράγματα έχουν ωριμάσει, άλλα κάνει δεν ξέρει το σημείο της ωρίμανσης» σημείωσε από πλευρά του στον ΣΚΑΪ ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Λοβέρδος.

Πηγή: skai.gr