Τσίπρας: Μεγαλύτερη πρόκληση να γίνουμε ξανά ισχυρή και υπολογίσιμη χώρα

Η μεγαλύτερη πρόκληση είναι η Ελλάδα βγαίνοντας από την εθνική περιπέτεια των μνημονίων, να γίνει ξανά μια χώρα ισχυρή και υπολογίσιμη. Πυλώνας ασφάλειας και σταθερότητας στην πιο κρίσιμη περιοχή της Ευρώπης, τονίζει ο Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξή του στο Έθνος της Κυριακής.

Ο κ Τσίπρας εξαπέλυσε πυρά στη ΝΔ λέγοντας πως κάποιοι επένδυαν στην κοινωνική καταστροφή και στεναχωρήθηκαν επειδή το πολυνομοσχέδιο που ψηφίσθηκε πρόσφατα δεν περιέχει δημοσιονομικά μέτρα.

Σχολιάζοντας την πρόταση Στουρνάρα για πιστοληπτική γραμμή μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος τον Αύγουστο του 2018, λέει μεν πως η κυβέρνηση ακούει με πολύ προσοχή αυτά που λέει ο κ. Στουρνάρας, αλλά υλοποιεί την απόφαση του Eurogroup του περασμένου Ιουνίου η οποία καθορίζει τη δημιουργία ενός «μαξιλαριού» αρκετών δισεκατομμυρίων ευρώ ώστε να μη χρειαστεί η πιστοληπτική γραμμή.

Μάλιστα, ο κ Τσίπρας εκτιμά πως η θετική προοπτική της ελληνικής οικονομίας θα αποτυπωθεί και στις διαπραγματεύσεις για το χρέος, που θα ξεκινήσουν αμέσως μετά την επικύρωση της συμφωνίας από το Eurogroup.

«Όσες συνεντεύξεις και να δώσει ο κ. Τσίπρας, τον απολογισμό θα τον κάνουν οι Έλληνες», απάντησε η ΝΔ.

Σύμφωνα με την αξιωματική αντιπολίτευση ο κ Τσίπρας στη συνέντευξη δεν είπε ότι τα τρία χρόνια της διακυβέρνησής του ήταν τρία χρόνια με 100 δις επιπλέον βάρος εξαιτίας του δικού του μνημονίου και της ύφεσης που προκάλεσε η πολιτική του. «Τρία χρόνια με πάνω από 100 δις χρέη των Ελλήνων στην εφορία. Τρία χρόνια υπερφορολόγησης. Τρία χρόνια χαμένα που μας γύρισαν πίσω» αναφέρει η ανακοίνωση. 
Πηγή: skai.gr