Έρευνα της Δικαιοσύνης και εξηγήσεις από την κυβέρνηση ζητά η ΝΔ για Πολάκη

Έρευνα της Δικαιοσύνης και εξηγήσεις από την κυβέρνηση ζητά η Νέα Δημοκρατία σχετικά με τις καταγγελίες του προέδρου εργαζομένων του ΚΕΕΛΠΝΟ για τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη.

Σύμφωνα με την καταγγελία, που έγινε σε επιτροπή της Βουλής, εταιρεία ασφαλείας στην οποία ο κ. Πολάκης είχε αναθέσει τη φύλαξη του ΚΕΕΛΠΝΟ προσπαθούσε να αποκτήσει πρόσβαση στο πρωτόκολλο ώστε να παραποιηθούν αρχεία και να αποδοθούν 23 προσλήψεις στον πρώην υπουργό Άδωνι Γεωργιάδη.

Σύμφωνα πάντα με την καταγγελία, συνεργάτες του κ. Πολάκη ζητούσαν από υπαλλήλους του ΚΕΕΛΠΝΟ να καταθέσουν ψευδώς σε βάρος του κ. Γεωργιάδη για τις εν λόγω προσλήψεις.

«Πιάσαμε επ' αυτοφώρω την εταιρεία security που παράνομα βρίσκεται στο ΚΕΕΛΠΝΟ να έχει αποκλείσει παράνομα το κτήριο με εντολή της Διοίκησης και να νοθεύει και να παρεμβαίνει στο Πρωτόκολλο του ΚΕΕΛΠΝΟ για την περίοδο 2013-2014 που ήταν η υπουργική θητεία του κυρίου Γεωργιάδη, σημείωσε μεταξύ άλλων κατά την κατάθεσή του ο Σταμάτης Πουλής.

Υποστήριξε ότι παρά τις καταγγελίες του συλλόγου στον κ. Πολάκη εκείνος όχι μόνο δεν απομάκρυνε την εταιρεία αλλά τη διατήρησε κάνοντάς της και αύξηση 70% μέσα σε ένα έτος.

Η ΝΔ επισημαίνει πως – εφόσον επιβεβαιωθεί – η καταγγελία σε βάρος του κ. Πολάκη «εκθέτει ανεπανόρθωτα» την ηγεσία του υπουργείου Υγείας.

«Η κυβέρνηση οφείλει να δώσει εξηγήσεις για αυτήν τη σοβαρότατη καταγγελία […] και προφανώς αναμένουμε από τη Δικαιοσύνη να διερευνήσει άμεσα αυτήν τη σοβαρότατη υπόθεση», αναφέρει η αξιωματική αντιπολίτευση.
Πηγή: skai.gr