Το Σκοπιανό και η έξοδος από το πρόγραμμα στο επίκεντρο της Π.Γ. του ΣΥΡΙΖΑ

Οι διαπραγματεύσεις για το Σκοπιανό και την έξοδο από το πρόγραμμα, τέθηκαν στο επίκεντρο της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, υπό τον Αλέξη Τσίπρα.

Όσον αφορά το όνομα της ονομασίας της FYROM, οι συμμετέχοντες συμφώνησαν ότι πρέπει να δημιουργηθεί μία ευρύτατα κοινωνική και πολιτική συναίνεση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τονίστηκε ότι πρέπει να ηττηθούν οι εθνικιστικές θέσεις και να καταλάβουν όλοι ότι έχουν τεράστια ευθύνη και πρέπει να τοποθετηθούν με σαφήνεια.

Για τον κ Καμμένο τόνισαν ότι έχει διαφορετική τοποθέτηση, αλλά έχει δηλώσει πως από τη στιγμή που θα υπάρχει ευρύτερη συναίνεση, ο ίδιος δεν θα αποτελέσει εμπόδιο. Εξάλλου, είπαν έχει δηλώσει ότι έχει εμπιστοσύνη στον υπουργό Εξωτερικών.

Όσον αφορά στις διαπραγματεύσεις για την έξοδο από το πρόγραμμα, ακούστηκαν προβληματισμοί για το ποιές πρέπει να είναι οι κεντρικές επιδιώξεις και σημειώθηκε ότι την έξοδο από το πρόγραμμα θα ακολουθήσει μία θεμελιώδης αλλαγή, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι θα είναι και όλα δυνατά.

Σύμφωνα με πληροφορίες η Πολιτική Γραμματεία κατηγόρησε τη ΝΔ για μη σοβαρή στάση, λέγοντας ότι έχει λόγους να θέλει την αποτυχία της κυβέρνησης.

Μάλιστα ο κ Τσίπρας φέρεται να είπε πως υπάρχουν πολιτικές δυνάμεις στη χώρα μας που δεν θέλουν να δουν αυτήν την κυβέρνηση να πετυχαίνει ωστόσο έχουμε καταφέρει να οικοδομήσουμε συμμαχίες στην Ευρώπη.

Πηγή: skai.gr