Βαρεμένος για Καμμένο; Κάποιος νομίζει ότι στο παρασκήνιο θα συμφωνεί...

Σφοδρή κριτική στον Πάνο Καμμένο για τη στάση του στο ονοματολογικό άσκησε, την Τετάρτη, ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Βαρεμένος, απηχώντας το γενικότερο κλίμα δυσαρέσκειας που προκαλεί στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ η στάση του προέδρου των ΑΝΕΛ και υπουργού Άμυνας.

«Αν κάποιος νομίζει στο παρασκήνιο θα συμφωνεί, αλλά στο προσκήνιο θα προκαλεί φθορά, πλανάται πλάνην οικτρά» παρατήρησε με νόημα στη Βουλή, χωρίς πάντως να κατονομάζει τον Πάνο Καμμένο. 

Αναφερόμενος εξάλλου στην πρόταση του κ. Καμμένου περί δημοψηφίσματος ο Γιώργος Βαρεμένος δήλωσε στη Βουλή ότι «δεν την κατανοεί». «Δεν κατανοώ τη φιλολογία, διότι υπάρχει ορατός κίνδυνος να αρχίσει ο χορός των τεράτων, να δώσουμε ευκαιρία στον τυχοδιωκτισμό να μετρήσει τα όριά του. Αυτό θέλουμε;» διερωτήθηκε.

Με αφορμή τις διαπραγματεύσεις για την ονομασία, ο κ. Βαρεμένος έκανε λόγο για «ιστορική ευκαιρία». «Επικρατεί ακατάσχετη ονοματολογία, να το βάλουμε και στο στοίχημα στον ΟΠΑΠ» σχολίασε σκωπτικά. 

«Η διαπραγμάτευση είναι ανοιχτή. Τίποτα δεν έχει δοθεί…». Με αυτή τη φράση, διέψευσε την Τετάρτη, ο Γιώργος Κατρούγκαλος, τη φημολογία περί ολοκλήρωσης της διαπραγμάτευσης για την ονομασία της ΠΓΔΜ και μάλιστα με αποδοχή από την ελληνική πλευρά του όρου «Μακεδονία», κάνοντας λόγο για «διαστρέβλωση των δηλώσεων του Μάθιου Νίμιτς».

Περισσότερες από 140 χώρες ήδη αποκαλούν την ΠΓΔΜ «Δημοκρατία της Μακεδονίας», είπε πάντως στον ΣΚΑΪ ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης, στον απόηχο δηλώσεων του διαμεσολαβητή των Ηνωμένων Εθνών. 

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες δεν πρόκειται να δεχτούν τη χρήση του όρου «Μακεδονία» ή παραγώγου του στο νέο όνομα της ΠΓΔΜ, δήλωσε στον ΣΚΑΪ η εκπρόσωπος της παράταξης Μανταλένα Παπαδοπούλου, αναζωπυρώνοντας τις ενδοκυβερνητικές διαφωνίες για τη στρατηγική της Ελλάδας στο ονοματολογικό.

Πηγή: skai.gr