Στο ΔΣ της ΕΡΤ συνεργάτης του Πάνου Καμμένου - Παππάς: Κανένα θέμα

Το διορισμό της Διευθύντριας Επικοινωνίας των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, και ταυτόχρονα μετακλητής υπαλλήλου στο γραφείο του Προέδρου του κόμματος στη Βουλή, στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΡΤ, ενέκρινε κατά πλειοψηφία η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, εν μέσω αντιδράσεων της αντιπολίτευσης, που έκανε λόγο για νομικό κώλυμα και «ασυμβίβαστο».

Για το διορισμό της κας Κατερίνας Τσατσαρώνη, πρώτος έθιξε το ζήτημα ο Ευάγγελος Βενιζέλος, επισημαίνοντας ότι πρώτη φορά στελέχη της ΕΡΤ έχουν τόσο στενούς κομματικούς δεσμούς και κάλεσε την ίδια να ξεκαθαρίσει εάν προτίθεται να διατηρήσει την κομματική της δραστηριότητα δίπλα στον Πάνο Καμμένο.

«Μήπως είναι ασυμβίβαστο το γεγονός ότι έχετε τόσο στενή και ενεργή θέση;», διερωτήθηκε ο κ. Βενιζέλος, ενώ στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε κι ο Χαράλαμπος Αθανασίου από τη ΝΔ, μιλώντας για «ασυμβίβαστο» μεταξύ των δύο θέσεων.

Η κυρία Τσατσαρώνη, ωστόσο, δεν φάνηκε διατεθειμένη να παραιτηθεί της κομματικής της θέσης και νιώθοντας προφανώς θιγμένη, απάντησε για τον Πάνο Καμμένο, προσθέτοντας ότι: «Είμαι τεχνοκράτης. Δεν είμαι σε κανένα κομματικό όργανο. Θα ήθελα να μου εξηγήσετε πως θα μπορούσα από την θέση μου στην ΕΡΤ να ωφελήσω τον Πάνο Καμμένο και τους ΑΝΕΛ;».

«Ο διορισμός πρέπει να εκπέμπει κάτι όπως με την πρόταση με τον κ. Λεοντή. Πρόκειται για μια θέση σε μια Α.Ε του Δημοσίου. Δηλαδή, αν διορίζονταν η κυρία Σβίγγου από τον ΣΥΡΙΖΑ δεν θα υπήρχε ζήτημα;», επέμεινε ο κος Βενιζέλος.

Στο ζήτημα παρενέβη ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς, δεδομένου ότι ο ίδιος πρότεινε ως υποψήφιο μέλος του Δ.Σ. της ΕΡΤ την κα Τσατσαρώνη, υπενθυμίζοντας πως ούτε ο κ. Ταγματάρχης ούτε ο κ. Τσακνής ούτε τώρα ο κ. Λεοντής είχαν ένσημα και περγαμηνές ταύτισης με τον ΣΥΡΙΖΑ. «Δεν θα πάμε όμως και στο άλλο άκρο να θεωρείται μεμπτή η πολιτική στράτευση», κατέληξε.

Κατά την ψηφοφορία που διεξήχθη στην Επιτροπή για την Κατερίνα Τσατσαρώνη, τελικώς υπέρ του διορισμού της, τάχθηκαν μόνο οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ. ΝΔ και Δημοκρατική Συμπαράταξη καταψήφισαν, ενώ «Παρών» δήλωσαν το ΚΚΕ, η Ένωση Κεντρώων και το Ποτάμι.

Εκτός από την κα Τσατσαρώνη, η Επιτροπή Θεσμών ενέκρινε με διευρυμένη πλειοψηφία, το διορισμό του μουσικοσυνθέτη Χρήστου Λεοντή, στη θέση του Προέδρου της ΕΡΤ ΑΕ.
Πηγή: Ναντίν Χαρδαλιά