Κλείσιμο

Για κοινοβουλευτικό «ραντεβού» με αφορμή τα Σκόπια έκανε λόγο το Μαξίμου

Προς σημαντική πρόοδο στο ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων φάνηκαν να «δείχνουν» κυβερνητικοί κύκλοι αργά το βράδυ της Δευτέρας. 

«Ελπίζουμε ότι το επόμενο μεγάλο κοινοβουλευτικό "ραντεβού" θα αφορά στο θέμα του ονοματολογικού για την ΠΓΔΜ» ανάφερε χαρακτηριστικά το Μαξίμου, αργά το βράδυ της Δευτέρας, μετά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου.

Απαντώντας σε σχετικό ερώτημα, οι κυβερνητικοί κύκλοι διευκρίνισαν «ότι αυτό που προέχει τώρα μετά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου, είναι το κλείσιμο της γ' αξιολόγησης ενόψει του Eurogroup της 22ας Ιανουαρίου, για την οποία απομένουν ‘’δευτερεύοντα προαπαιτούμενα’’, που κυρίως αφορούν διοικητικές και υπουργικές αποφάσεις».

Η ονομασία που θα επιλεγεί δεν επιτρέπεται να αφήνει ανοιχτά ζητήματα ως προς το status quo των συνόρων και να αποπνέει αλυτρωτισμό διαμήνυσε πάντως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος για το ονοματολογικό ζήτημα.

«Η ονομασία αυτή πρέπει να σέβεται το διεθνές δίκαιο και το ευρωπαϊκό κεκτημένο, άρα να είναι μια ονομασία που σέβεται πρώτα απ’ όλα την Ιστορία, δεν παραχαράζει την Ιστορία, και δεύτερον, δεν μπορεί να αποπνέει αλυτρωτικές τάσεις» πρόσθεσε ο κ. Παυλόπουλος, υποδεχόμενος σε ακρόαση στελέχη Ελληνοαμερικανικών και Αμερικανοεβραϊκών Οργανώσεων στο Προεδρικό Μέγαρο.

Πηγή: skai.gr