Κλείσιμο

Γεννηματά: Το σύνθημα «ΣΥΡΙΖΑ ή δεξιά» έγινε «Και ΣΥΡΙΖΑ και δεξιά»

Τα μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνηση έχουν φέρει στην επιφάνεια την «αληθινή ταυτότητα» του ΣΥΡΙΖΑ, ότι ήταν ένα συγκυριακό προϊόν της κρίσης που έχει ευτελίσει τις αρχές της αριστεράς και «κανιβαλίζει» καθετί προοδευτικό και εχθρεύεται τις επενδύσεις, δήλωσε στη Βουλή η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά.

Μιλώντας πριν την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα της τρίτης αξιολόγησης, η κ. Γεννηματά κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ πως με τις πολιτικές του έχει ικανοποιήσει τις επιδιώξεις της «συντηρητικής παράταξης» στην Ελλάδα, χωρίς καν αυτή να χρειαστεί να «βρέξει τα πόδια της».

«Το σύνθημα ‘ΣΥΡΙΖΑ ή δεξιά γίνεται σήμερα ‘Και ΣΥΡΙΖΑ και δεξιά’», είπε σκωπτικά η κ. Γεννηματά.

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επιτέθηκε ωστόσο και στη Νέα Δημοκρατία, τονίζοντας ότι η δημοσιοποίηση της έκθεσης της Τράπεζας της Ελλάδος από το 2009 αποδεικνύει ότι η δημοσιονομική ευθύνη για τα Μνημόνια δεν ανήκει στις κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ, αλλά στις κυβερνήσεις Καραμανλή.

Άφησε δε αιχμές και για τη στάση της ΝΔ το 2011, κάνοντας λόγο για «αγαστή σύμπραξη» του κόμματος με τον ΣΥΡΙΖΑ στις «πλατείες της οργής».

Η κ. Γεννηματά δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο συμπορεύσεων και συνεργασιών, λέγοντας πως αυτό μπορεί να γίνει μόνο με «δημιουργικές» δυνάμεις. Δεν διευκρίνισε σε ποιες παρατάξεις αναφερόταν.

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ άφησε επίσης αιχμές για τις ρυθμίσεις του πολυνομοσχεδίου για τα καζίνο, σημειώνοντας πως οι «μεγαλοϊδιοκτήτες των επιχειρήσεων του τζόγου» είναι οι μόνοι που απολαμβάνουν μείωση φορολογίας.

Κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ πως έχει πλέον έλθει σ πλήρη συμβιβασμό με τη φοροδιαφυγή και το λαθρεμπόριο τσιγάρων και καυσίμων.

Η κ. Γεννηματά τέλος επιτέθηκε τόσο στην κυβέρνηση όσο και στη Νέα Δημοκρατία για τους χειρισμούς τους στο θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, κατηγορώντας και τις δύο πλευρές πως παίζουν ένα παιχνίδι κατηγοριών με αποδέκτες εσωτερικά τους ακροατήρια.

Αναφερόμενη ειδικά στην κυβέρνηση, κατηγόρησε τους Ανεξάρτητους Έλληνες για «πατριδοκαπηλεία» που υπονομεύει τη διαπραγμάτευση.
Πηγή: skai.gr