Φωτίου για επιδόματα: (Αυτού) του χρόνου η αναπλήρωση των απωλειών

Με την υπόσχεση για ενδεχόμενη αναπλήρωση των απωλειών τρίτεκνων και πολύτεκνων εντός του 2018 δια στόματος της Θεανώς Φωτίου, επιχείρησε η κυβέρνηση να κατευνάσει τη "γκρίνια" βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και τις διαμαρτυρίες των φορέων των πολυτέκνων.

"Αυτές τις μειώσεις θα τις αντιμετωπίσουμε μέσα στη χρονιά. Ακριβώς γιατί σκοπεύει το 2018 η κυβέρνηση να το αφιερώσει στο παιδί", σημείωσε χαρακτηριστικά συνομιλώντας με τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες.

Η δέσμευση της αναπληρώτριας υπουργού Εργασίας, δόθηκε κατά τη διάρκεια της κλειστής σύσκεψης στη Βουλή με το προεδρείο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ και με αυτό τον τρόπο απάντησε και στα ερωτήματα που είχαν εγερθεί νωρίτερα από την αναφορά της περί αντιμετώπισης των περικοπών χωρίς να προσδιορίσει χρονικά οτιδήποτε.

Η κα Φωτίου ξεκαθάρισε με αυτό τον τρόπο ότι "δεν τίθεται θέμα καμίας αλλαγής τώρα", εννοώντας ότι δεν αναμένεται καμία τροποποίηση της ρύθμισης για τα οικογενειακά επιδόματα έως την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου την προσεχή Δευτέρα, ενώ απέφυγε να ξεκαθαρίσει με ποιο τρόπο θα διασφαλιστεί ο περιορισμός των περικοπών, διαβεβαιώνοντας ωστόσο ότι ο τρόπος θα βρεθεί.

Παράθυρο, για τον περιορισμό των μειώσεων των επιδομάτων, που θα υποστούν οι τρίτεκνοι και πολύτεκνοι με εισοδήματα άνω των 13.500 ευρώ, άνοιξε νωρίτερα η Θεανώ Φωτίου από τη Βουλή, χωρίς να προσδιορίσει όμως χρονικά το πότε, στη σκιά της διαφοροποίησης της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ, Γεωργίας Γεννιά. Η κ. Γεννιά διευκρίνισε πάντως πως δεν προτίθεται να καταψηφίσει το νομοσχέδιο. 

Σημειώνεται ότι βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τηλεφώνησε στον πρωθυπουργό, και του ζήτησε να παρέμβει, προειδοποιώντας ότι με την κατάργηση των οικογενειακών επιδομάτων χάνεται το αφήγημα της κυβέρνησης, κάτι που έχει προκαλέσει ενόχληση στην ΚΟ του κόμματος.


Πηγή: Ναντίν Χαρδαλιά
TAGS: θεσμοί