Στα «χαρακώματα» ΚΚΕ - ΣΥΡΙΖΑ για τις αλλαγές στην απεργία (upd)

Στα «χαρακώματα» βρίσκονται ΚΚΕ – ΣΥΡΙΖΑ με φόντο τη ρύθμιση για την απεργία και την προχθεσινή (Τρίτη) εισβολή μελών του ΠΑΜΕ στο Υπουργείο Εργασίας. Το πολυνομοσχέδιο με την επίμαχη ρύθμιση ψηφίστηκε επί της αρχής στις αρμόδιες επιτροπές της Βουλής. 

Το εκρηκτικό κλίμα μεταξύ των στελεχών των δύο κομμάτων καταγράφηκε για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα και στη συνεδρίαση των επιτροπών της Βουλής για το πολυνομοσχέδιο, όπου οι εντάσεις ήταν συνεχείς και σε κάθε ευκαιρία και οι λεκτικοί διαξιφισμοί χτύπησαν «κόκκινο».

«Ο λαός θα σαρώσει εσάς και τις ρυθμίσεις σας. Οι αγώνες θα ενταθούν», σχολίασε σε έξαλλη κατάσταση ο Χρήστος Κατσώτης από το ΚΚΕ, σφυροκοπώντας την κυβέρνηση και διαμαρτυρόμενος στην πιθανότητα και μόνο της μείωσης του 4λέπτου των ομιλητών.

«Παραμύθια», χαρακτήριζε λίγη ώρα αργότερα ο Γιώργος Λαμπρούλης (ΚΚΕ) τη ρητορική της κυβέρνησης περί προσπάθειας να γίνουν πιο ενεργοί οι εργαζόμενοι και να ενισχυθεί η δημοκρατία στα συνδικάτα, ενώ όλα τα στελέχη του ΚΚΕ προειδοποιούσαν με νόημα «κάτω τα χέρια από την απεργία».

Η πρώτη που αντέδρασε με ηχηρό τρόπο στην «πολεμική» διάθεση του ΚΚΕ ήταν η Έφη Αχτσιόγλου, που βρισκόταν στο κέντρο του «κάδρου».

«Με τις υπερβολές και τις ανακρίβειές σας σκορπίζετε την ηττοπάθεια στους εργαζόμενους», σχολίασε χαρακτηριστικά η αρμόδια υπουργός, πετώντας πίσω το γάντι στο ΚΚΕ και προκαλώντας την έντονη αντίδραση του Νίκου Καραθανασόπουλου που φώναζε «ντροπή σας», ενώ διαβεβαίωσε εκ νέου ότι με την πολυσυζητημένη ρύθμιση δεν αλλάζει η λήψη απόφασης για απεργία με σχετική πλειοψηφία παρά μόνο για την απαρτία στη γενική συνέλευση όπου θα απαιτείται το 50% +1 των οικονομικών τακτοποιημένων μελών και αποκλειστικά για τα πρωτοβάθμια σωματεία.

Πιο σκληρός στην αντεπίθεσή του ήταν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παπαδόπουλος, που αναφερόμενος στην εισβολή του ΠΑΜΕ στο Υπουργείο Εργασίας, χαρακτήρισε «φασίστα» τον συνδικαλιστή, που χτυπούσε το χέρι του στο τραπέζι ενώπιον της κας Αχτσιόγλου και ξεκαθάρισε «δεν κωλώνουμε».

«Ως εδώ. Αυτά που κάνετε δεν συνάδουν με τις αρχές της Αριστεράς. Να χτυπάτε τα χέρια στο τραπέζι; Με τσαμπουκά; Εμείς δεν χτυπούσαμε τα χέρια στο τραπέζι, βάζαμε μπροστά τα στήθη μας και λέγαμε την άποψή μας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Απαντώντας στον κ. Παπαδόπουλο, ο βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος δήλωσε ότι ο συνάδελφός του του ΣΥΡΙΖΑ «αξιοποιεί τα οπλοστάσιο της Χρυσής Αυγής για να επιτεθεί στο ΚΚΕ… Μάς έκανε πολύ μεγάλη εντύπωση αυτό».

«Κι επειδή φαίνεται ότι έχει και ασφαλίτικες αναζητήσεις τον ενημερώνουμε ότι αυτός που χτύπησε το χέρι του στο τραπέζι στο υπουργείο είναι ο ίδιος που μίλησε νωρίτερα στην ολομέλεια στην ακρόαση φορέων» πρόσθεσε σκωπτικά ο κ. Καραθανασόπουλος.

Εξάλλου, αναφερόμενος στη δήλωση Τσακαλώτου που την Τετάρτη είπε ότι «δεν είδατε ακόμα τίποτα», ο βουλευτής του ΚΚΕ σχολίασε με νόημα «εμείς του αφιερώνουμε το στίχο ενός τραγουδιού ‘’να δεις τι σου χω για μετά’’…»
Πηγή: Ναντίν Χαρδαλιά - skai.gr