Υπερψηφίστηκε επί της αρχής το πολυνομοσχέδιο του ΥΠΟΙΚ

Υπερψηφίστηκε επί της αρχής, στις αρμόδιες επιτροπές της Βουλής, το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών με τα προαπαιτούμενα για το κλείσιμο της τρίτης αξιολόγησης. Υπέρ του νομοσχεδίου τάχθηκαν ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, ενώ όλα τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης δήλωσαν ότι το καταψηφίζουν. Το πολυνομοσχέδιο κατατίθεται στην Ολομέλεια την Παρασκευή στις 10 το πρωί.

Στο μεταξύ, επικοινωνία με το βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Θεωνά - που μέσω του ΣΚΑΪ την Τετάρτη είχε εκφράσει τις αντιρρήσεις του για τη διάταξη σχετικά με τις απεργίες - είχε την Πέμπτη oι επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Θεωνάς εμφανίστηκε καθησυχαστικός όσον αφορά στο αν θα δώσει την ψήφο του στο πολυνομοσχέδιο.

Από το Μέγαρο Μαξίμου πάντως τονίζουν ότι δεν ανησυχούν για διαρροές, ωστόσο δεν εφησυχάζουν.

Σε δηλώσεις της στο ΣΚΑΪ η ανεξάρτητη βουλευτής -προερχόμενη από την Ένωση Κεντρώων- Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου είπε ότι "μελετά πολύ σοβαρά το πολυνομοσχέδιο", και ότι ακόμα δεν έχει αποφασίσει αν θα υπερψηφίσει ή θα καταψηφίσει.

«Το πολυνομοσχέδιο έχει πιο πολλά θετικά από αρνητικά μέτρα» υποστήριξε, μιλώντας στη Βουλή, η υπουργός Εργασίας, στη «γραμμή» Τσακαλώτου που δήλωσε την Τετάρτη ότι «το πολυνομοσχέδιο ισορροπεί τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης με τις ανάγκες της οικονομίας και της κοινωνίας» και επέμεινε ότι «τα θετικά υπερτερούν των αρνητικών». 

Η Έφη Αχτσιόγλου μίλησε για «υπερβολές και ανακρίβειες που σκορπούν ηττοπάθεια», καθώς, όπως ανέφερε, στη διαπραγμάτευση με τους δανειστές, η κυβέρνηση απέφυγε το λοκ άουτ και τις ομαδικές απολύσεις. 
Πηγή: skai.gr