Κλείσιμο

Αχτσιόγλου: Το νομοσχέδιο έχει πιο πολλά θετικά από αρνητικά μέτρα

«Το πολυνομοσχέδιο έχει πιο πολλά θετικά από αρνητικά μέτρα» υποστήριξε, μιλώντας στη Βουλή, η υπουργός Εργασίας, στη «γραμμή» Τσακαλώτου που δήλωσε την Τετάρτη ότι «το πολυνομοσχέδιο ισορροπεί τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης με τις ανάγκες της οικονομίας και της κοινωνίας» και επέμεινε ότι «τα θετικά υπερτερούν των αρνητικών». 

Η Έφη Αχτσιόγλου μίλησε για «υπερβολές και ανακρίβειες που σκορπούν ηττοπάθεια», καθώς, όπως ανέφερε, στη διαπραγμάτευση με τους δανειστές, η κυβέρνηση απέφυγε το λοκ άουτ και τις ομαδικές απολύσεις. 

«Το ΚΚΕ με υπερβολές και ανακρίβειες σκορπά ηττοπάθεια στους εργαζόμενους» δήλωσε, ενώ παράλληλα υποστήριξε ότι η πρόταση της ΝΔ «ταυτίζεται με τους πιο ακραίους κύκλους των δανειστών».

«Η διάταξη ορίζει ότι στα πρωτοβάθμια σωματεία που δεν είναι πανελλαδικής εμβέλειας ή ευρύτερης έκτασης,  όταν συγκαλείται η γενική συνέλευση θα πρέπει να παρίσταται το 1 / 2 των οικονομικά τακτοποιημένων μελών. Δεν λέει ότι θα πρέπει να ψηφίσουν το 50%+1» παρατήρησε η υπουργός, και συνέχισε: 

«Η διάταξη δεν εφαρμόζεται σε σωματεία πανελλαδικά όπως σούπερμαρκετ και τράπεζες ούτε ευρύτερης έκτασης όπως τα σωματεία Αττικής. Δεν αλλάζει τον τρόπο λήψης απόφασης». 

Παράλληλα, η υπουργός Εργασίας εκτίμησε ότι το νέο έτος η ανεργία θα μειωθεί κάτω από το 20%. «Έξι μονάδες κάτω απ’ όταν παραλάβαμε και 2,5 ποσοστιαίες μονάδες μέσα σε 12μηνο… Πρόκειται για θετική εξέλιξη» σχολίασε. 
Πηγή: skai.gr