Μητσοτάκης σε Μαξίμου: Δεν είναι ακροδεξιοί όσοι έχουν ευαισθησία για ΠΓΔΜ

Να δώσει τέλος στη μυστική διπλωματία όσον αφορά την ονομασία των Σκοπίων κάλεσε την κυβέρνηση την Πέμπτη ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ, αναφερόμενος εμμέσως και στην επίθεση του Μαξίμου στην Εκκλησία για τη θέση που πήρε στο θέμα, ζήτησε να μην ταυτίζει ανθρώπους με ευαισθησία με την ακροδεξιά.

«Στην περιοδεία μου στην Πιερία και την Πέλλα, εδώ από τα βορειότερα σύνορα της χώρας, θέλω να καλέσω την κυβέρνηση, για άλλη μια φορά, να ενημερώσει υπεύθυνα την αντιπολίτευση για το μείζον ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων και να σταματήσει, επιτέλους, να επιδίδεται σε μυστική διπλωματία» τόνισε την Πέμπτη ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Ζητώ επίσης από την κυβέρνηση, τόνισε, να σταματήσει να διχάζει τους Έλληνες. Και να σταματήσει να ταυτίζει ανθρώπους οι οποίοι έχουν μια ιδιαίτερη ευαισθησία στο ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων με την άκρα δεξιά.

«Οι πολιτικές αυτές δεν ευνοούν την εθνική συνεννόηση και την εθνική συναίνεση, που τόσο απαραίτητη είναι για να αντιμετωπιστεί ένα κρίσιμο εθνικό θέμα» επισήμανε ο πρόεδρος της ΝΔ.
Πηγή: skai.gr