Παππάς: Αύξηση θέσεων εργασίας στην τηλεόραση με το νέο τηλεοπτικό τοπίο

Για αύξηση θέσεων εργασίας στην τηλεόραση με το νέο τηλεοπτικό τοπίο που θα διαμορφωθεί μετά την ολοκλήρωση του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες έκανε λόγο την Πέμπτη ο Νίκος Παππάς σε συνομιλία του με τους δημοσιογράφους στη Βουλή.

Σύμφωνα με τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, ο έλεγχος των οικονομικών στοιχείων των ενδιαφερομένων θα έχει ολοκληρωθεί λογικά σε περίπου ένα μήνα, και με δεδομένο ότι δεν θα υπάρξει δημοπρασία, τότε ο χρόνος για την ολοκλήρωση όλων των διαδικασιών μικραίνει.

«Όλα είναι απολύτως προβλεπόμενα. Η 7η άδεια είναι ορφανή αυτή τη στιγμή. Όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία για τις έξι, απ’ όπου θα τεκμαίρεται ότι είναι «ορφανή», θα δοθεί, εάν εμφανιστεί κάποιος με έμπρακτο ενδιαφέρον, με προκήρυξη. Εάν εμφανιστεί κι άλλος ενδιαφερόμενος τότε θα δημοπρατηθεί» δήλωσε. 

«Ενημερωνόμαστε για τις εξελίξεις και φαίνεται ότι είναι θετικές. Το ΕΣΡ έχει οργανώσει μία διαδικασία άρτια, συμπαγή, και σε πάρα πολύ μικρό χρονικό διάστημα. Νομίζω ότι πάρα πολύ γρήγορα θα περάσουμε σε μία διαδικασία όπου και το τοπίο το τηλεοπτικό θα είναι ρυθμισμένο και με τις προοπτικές της αύξησης της διαφημιστικής αγοράς και με τη βάση τον ισχύοντα νόμο θα έχουμε και αύξηση των θέσεων εργασίας στην τηλεόραση» ανέφερε δε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής.

Υπάρχουν, σημείωσε ο κ. Παππάς, όλες οι διαδικασίες λοιπόν η τηλεοπτική αγορά, το τηλεοπτικό τοπίο στην Ελλάδα, να ξεκινήσει να κάνει τα απαραίτητα βήματα για το μέλλον, τα οποία αφορούν και τις νέες τεχνολογικές εξελίξεις.

Νομίζω, πρόσθεσε ο υπουργός, ότι αποδεικνύεται πως όταν υπάρχει η πολιτική βούληση και η εγρήγορση και η ετοιμότητα από τους θεσμικούς παράγοντες και τις ρυθμιστές αρχές, όλα είναι εφικτά.

Όσον αφορά την απόφαση των μετόχων του Mega να αφήσουν το κανάλι εκτός διαδικασίας αδειοδότησης, υπουργός έκανε λόγο για μία επιχειρηματική απόφαση. «Είναι αρνητικό τετελεσμένο για τους ανθρώπους» σχολίασε.
Πηγή: skai.gr