Διευκρινίσεις Πετρόπουλου για τις 120 δόσεις προς τα ασφαλιστικά ταμεία

Διευκρινίσεις αναφορικά με τη ρύθμιση των 120 δόσεων για εξόφληση οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία, παρείχε από τη Βουλή, ο Υφυπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων, διαβεβαιώνοντας ότι η μοναδική κατηγορία ασφαλισμένων που μένει εκτός είναι όσοι αδυνατούν να αποπληρώσουν οφειλή έως 50.000 ευρώ εντός 10 ετών.

«6.000 ευρώ αρκούν ετησίως για να αποπληρώσει κανείς οφειλή έως 50.000 ευρώ», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Τάσος Πετρόπουλος, υποστηρίζοντας ταυτόχρονα ότι στην εν λόγω ρύθμιση μπορούν να ενταχθούν επίσης όσοι έχασαν τη ρύθμιση των 100 δόσεων, καθώς και οι αγρότες αλλά και όλα τα φυσικά πρόσωπα αρκεί να έχουν οικονομική δραστηριότητα.

Ο ίδιος μάλιστα, επιχειρώντας να αποκρούσει τις επικρίσεις του Βασίλη Κεγκέρογλου από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη, για την εξαίρεση από τη ρύθμιση οφειλών άνω των 50.000 ευρώ εάν αυτές αφορούν μόνο έναν φορέα, ισχυρίστηκε ότι 900.000 οφειλέτες που αντιστοιχούν περίπου στο 83% του συνόλου έχουν χρέη από 20.000 έως 50.000 ευρώ και εκείνοι με οφειλές άνω των 50.000 ανέρχονται σε 160.000.

«Άρα το μεγάλο μέρος οφειλετών θα έχει την ευκαιρία να ενταχθεί στη ρύθμιση. Αυτό θα βοηθήσει και στην εισπραξιμότητα των ταμείων και όπως έχω εκτιμήσει θα εκτοξεύ,σει το 2018 τα έσοδα του ΕΦΚΑ», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κος Πετρόπουλος, και επιχειρώντας να ενισχύσει την επιχειρηματολογία του, πρόσθεσε: «για να βρεθεί κανείς να χρωστάει πάνω από 50.000 ευρώ είναι σίγουρα θα είναι εργοδότης που οφείλει εισφορές εργαζομένων. Συνήθως αυτοί χρωστούν και σε τράπεζες και στο δημόσιο γι αυτό είναι έτσι ο νόμος».

Ο κ. Κεγκέρογλου από την πλευρά του πάντως επέμεινε ότι ο νόμος είναι παράλογος και προβληματικός, τονίζοντας την ανάγκη αναθεώρησής του, προκειμένου να διευκολυνθεί μεγαλύτερος αριθμός ασφαλισμένων.

Πηγή: Ναντίν Χαρδαλιά