Κλείσιμο

Δραγασάκης: Η ΤτΕ να συμβάλει για να εντοπιστούν οι συνειδητοί κακοπληρωτές

Αιχμές για τον διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα άφησε την Τετάρτη ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης. 

«Η Τράπεζα της Ελλάδος έχει πλήρη στοιχεία για τα χρήματα που φυγαδεύτηκαν στο εξωτερικό. Πρέπει επομένως, να συμβάλει και αυτή ώστε να εντοπιστούν και να υποστούν τις συνέπειες οι πραγματικοί συνειδητοί κακοπληρωτές και να ξεχωρίσει η ‘’ήρα από το στάρι’’ όπως λέει ο λαός μας» δήλωσε ο Γιάννης Δραγασάκης στην εκδήλωση της ΕΣΕΕ όπου παρουσιάστηκε η φετινή ετήσια έκθεση για το ελληνικό εμπόριο.

Στον απόηχο των αντιδράσεων για τους πλειστηριασμούς, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης παρατήρησε ότι «δεν μπορεί ο κάθε οφειλέτης να αντιμετωπίζεται ως στρατηγικός κακοπληρωτής. Πρέπει να εξετάζονται οι πραγματικές δυνατότητες και να συνεκτιμάται η αλλαγή των συνθηκών.

«Τα τελευταία τρία χρόνια δημιουργούνται ετησίως 100 χιλιάδες θέσεις εργασίας» δήλωσε ακόμα. 

«Η χώρα βγαίνει από τα μνημόνια και τη σκληρή επιτροπεία τον Αύγουστο του 2018» διαβεβαίωσε ο Γιάννης Δραγασάκης. Η κυβέρνηση σχεδιάζει, πρόσθεσε, τη μετάβαση από την εποχή των μνημονίων και της δημοσιονομικής σταθεροποίησης, σε εκείνη των μεγάλων εθνικών στόχων

Σύμφωνα με τον κ. Δραγασάκη, η μείωση των κόκκινων δανείων θα αυξήσει τις δυνατότητες χρηματοδότησης της οικονομίας. «Η ανάκαμψη έχει προοπτική και μπορεί και θα αποκτήσει μεγαλύτερο δυναμισμό. Η βελτίωση των προοπτικών δημιουργεί όρους για την αντιμετώπιση των συσσωρευμένων προβλημάτων» σημείωσε.

Όπως ανέφερε ο κ. Δραγασάκης, «η υπέρβαση της χρεοκοπίας και των συνεπειών της και η δημιουργία ενός νέου υποδείγματος ανάπτυξης, χωρίς τις παθογένειες του παρελθόντος, είναι ένα εγχείρημα μεγάλων απαιτήσεων. Απαιτεί συλλογική εγρήγορση, οργανωμένο σχέδιο και σαφείς στόχους».

Ανέφερε ακόμα ότι οι εξαιρετικά δυσμενείς επιπτώσεις της κρίσης στη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα δεν ήταν τυχαίο γεγονός. Αντίθετα, αντανακλά λανθασμένες αντιλήψεις, προκαταλήψεις και μεροληπτικές πολιτικές, αλλά και μηχανισμούς που φέρνουν τη μικρή επιχειρηματικότητα σε δυσμενή θέση.
Πηγή: skai.gr