Τσακαλώτος για απεργίες: Κάθε εμπόδιο για καλό - Δεν έχετε δει τίποτε ακόμα

To πολυνομοσχέδιο εδώ
Η έκθεση του ΓΛΚ εδώ

«Το πολυνομοσχέδιο ισορροπεί τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης με τις ανάγκες της οικονομίας και της κοινωνίας» τόνισε την Τετάρτη ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, επιμένοντας ότι «τα θετικά υπερτερούν των αρνητικών».

Σε ομιλία του κατά τη συζήτηση του πολυνομοσχεδίου στις αρμόδιες επιτροπές της Βουλής ο υπουργός Οικονομικών επανέλαβε ότι ως κυβέρνηση δεν θα επέλεγαν τη ρύθμιση για την αλλαγή του θεσμικού πλαισίου που αφορά στον τρόπο λήψης των αποφάσεων για απεργίες, ομολόγησε ότι έχασαν τη διαπραγμάτευση σε αυτό το πεδίο, άλλα επιχειρώντας να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, υποστήριξε ότι δεν είναι τόσο καταστροφικό, και «μπορεί να θεωρηθεί πως κάθε εμπόδιο είναι για καλό, ώστε οι εργαζόμενοι να δουν πώς θα το ξεπεράσουν και θα γίνουν πιο ενεργητικοί στο ρολό τους».

Ο υπουργός προανήγγειλε την τροπολογία για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς και για τις οφειλές προς το δημόσιο, και διαβεβαίωσε ότι δεν αλλάζει τίποτε άλλο περάν του ό,τι γινόταν έως τώρα με «φύσικο» τρόπο θα γίνεται πλέον με ηλεκτρονικό.

Σύμφωνα με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, το πολυνομοσχέδιο «δείχνει όχι μόνο ότι έχουμε αφήγημα πώς θα βγούμε 2018 από Μνημόνιο, αλλά ήδη έχει αρχίσει η ισορροπία (…) και είναι μόνο ένα βήμα όπως λένε οι Αμερικανοί». «Δεν έχετε δει τίποτα ακόμα» διαβεβαίωσε ο κ. Τσακαλώτος.

Σφοδρή κριτική προς την κυβέρνηση άσκησε από την Πιερία ο Κυριάκος Μητσοτάκης με αφορμή το πολυνομοσχέδιο, λέγοντας ότι κάνει τα αντίθετα από όσα προεκλογικά είχε υποσχεθεί. 

«Ματώνει η αριστερή τους συνείδηση, αλλά ψηφίζουν τα πιο σκληρά μνημονιακά μέτρα. Όπως κάνουν και τώρα με το πολυνομοσχέδιο, το οποίο και αυτό καταργεί επιδόματα και είναι μια άλλη απόδειξη της τραγικής στροφής την οποία έχει κάνει αυτό το κυβερνητικό μόρφωμα, το οποίο δυστυχώς κυβερνά τη χώρα» δήλωσε δηκτικά ο πρόεδρος της ΝΔ.

Πηγή: skai.gr