To Ποτάμι: Η εξωτερική πολιτική δεν είναι υπόθεση της Εκκλησίας

Για υπέρβαση του ρόλου της, κατηγορεί την Εκκλησία Το Ποτάμι, σχολιάζοντας τη στάση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, η οποία φέρεται ανυποχώρητη στη χρήση της λέξης «Μακεδονία». «Η εξωτερική πολιτική δεν είναι υπόθεση της Εκκλησίας (...) Τα του Καίσαρος τω Καίσαρι και τα του Θεού τω Θεώ» επισημαίνει Το Ποτάμι. 

«Μολονότι η σημερινή απόφαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου δεν θυμίζει σε τίποτα τα εμπρηστικά κηρύγματα του παρελθόντος και παρά το γεγονός ότι ο Αρχιεπίσκοπος δεν επιδοκιμάζει τη γραμμή των συλλαλητηρίων, οφείλουμε να σημειώσουμε -με αφορμή τη σημερινή απόφαση- ότι η άσκηση εξωτερικής πολιτικής είναι ευθύνη της κυβέρνησης» αναφέρει χαρακτηριστικά το κόμμα.

Η Εκκλησία της Ελλάδος, προσθέτει η Σεβαστουπόλεως, διαδραματίζει κι έχει να διαδραματίσει περαιτέρω σημαντικό ρόλο στο δικό της τομέα.

«Η χώρα έχει πληρώσει ακριβά τις ανεδαφικές θέσεις του παρελθόντος και τον λαϊκισμό στο ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ. Η τοποθέτηση της Ιεράς Συνόδου σε ένα τόσο κρίσιμο ζήτημα εξωτερικής πολιτικής, σε αντίθεση με την εθνική γραμμή για σύνθετη ονομασία erga omnes, καθ΄υπέρβασιν του ρόλου της, δυσχεραίνει την επίλυση ενός προβλήματος που διαιωνίζεται σε βάρος των συμφερόντων της χώρας» σχολιάζει Το Ποτάμι, και προσθέτει με νόημα: «Τα του Καίσαρος τω Καίσαρι και τα του Θεού τω Θεώ».
Πηγή: skai.gr