Κλείσιμο

Εντείνονται οι πιέσεις και στο εσωτερικό για συνολική λύση στο Σκοπιανό

Την ώρα που οι παρασκηνιακές διαβουλεύσεις κλιμακώνονται για την εξεύρεση λύσης στην ονομασία των Σκοπίων, εντείνονται και οι πιέσεις στο εσωτερικό για μία συνολική λύση.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ η Ντόρα Μπακογιάννη εξέφρασε τη βεβαιότητα πως ο αρχηγός των Ανεξάρτητων Ελλήνων δεν θα διακινδυνεύσει βέτο για το όνομα, καθώς «η καρέκλα της εξουσίας είναι πολύ γλυκιά» και θα είναι «πολύ δύσκολο να την ξαναδεί». Ο κ. Καμμένος «τρώει τις κόκκινες γραμμές του όπως το ψωμί του κάθε μέρα», είπε ειρωνικά.

Επισήμανε ωστόσο πως ο ενδοκυβερνητικός διχασμός για το ονοματολογικό έχει βλάψει τη διαπραγματευτική εικόνα της Ελλάδας στο εξωτερικό, διότι εκεί δεν γνωρίζουν το ποιόν του υπουργού Άμυνας και ο λόγος του, με δεδομένο το αξίωμά του, έχει μεγαλύτερη βαρύτητα.

Από την πλευρά του μιλώντας επίσης στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής εκτίμησε ότι στο Σκοπιανό θα υπάρξει λύση σε ένα πνεύμα που εξυπηρετεί τα εθνικά συμφέροντα.

Πρόσθεσε ότι οι Έλληνες στην πλειοψηφία τους εμπιστεύονται τους χειρισμούς της κυβέρνησης για επίλυση του Σκοπιανού και κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση ότι δεν έχει θέση για το Σκοπιανό.

Στην Αθήνα θα βρεθεί την Τρίτη ο αντιπρόεδρος της Σκοπιανής κυβέρνησης για να συναντηθεί με τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά και τον αναπληρωτή Γιώργο Κατρούγκαλο.
Πηγή: skai.gr