ΝΔ: Γιατί η φρεγάτα δεν έκανε έλεγχο στο τουρκικό πλοίο με τα ναρκωτικά;

Για αμείλικτα ερωτήματα που προκύπτουν για την πολιτική ηγεσία του Πενταγώνου, και χρήζουν απαντήσεων, κάνει λόγο ο Βασίλης Κικίλιας όσον αφορά την υπόθεση του τουρκικού πλοίου, για το οποίο υπήρχαν πληροφορίες ότι μεταφέρει τεράστια ποσότητα ναρκωτικών ουσιών.

Ο τομεάρχης Άμυνας της ΝΔ δηλώνει ότι η υπόθεση είναι πολύ σοβαρή, διερωτώμενος «από ποιον δόθηκε εντολή στην φρεγάτα “Έλλη” να μην προβεί τελικά στον οφειλόμενο επιτόπιο έλεγχο, ενώ για το σκοπό αυτό βρέθηκε στο σημείο;» Και κυρίως, συνεχίζει ο βουλευτής, γιατί άραγε μέχρι σήμερα απεκρύβη ένα τόσο σοβαρό συμβάν;

Σχολιάζοντας τη σχετική ερώτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Ανδρέα Λοβέρδου στον Πάνο Καμμένο σύμφωνα με την οποία σε απόσταση 110 μιλίων από τις νότιες ακτές της Κρήτης έπλεε πλοιάριο υπό τουρκική σημαία, με μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών, το οποίο άφησε να φύγει η φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ξυδάκης είπε στον ΣΚΑΪ «είναι δυνατόν μια φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού να αφήσει να φύγει πλοίο με ναρκωτικά;». 

Για τις καταγγελίες Λοβέρδου ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος σχολίασε «αν το θέμα είναι σοβαρό, και ο κ. Λοβέρδος έχει τα στοιχεία που λέει, τότε και εμείς θα κάνουμε τον απαραίτητο κοινοβουλευτικό έλεγχο» . «Όμως αν ισχύουν αυτά που υποστηρίζει το ΓΕΝ, τότε το θέμα έχει άλλη διάσταση» συνέχισε.

Πηγή: skai.gr