Κλείσιμο

Μητσοτάκης: Αυταρχική η κυβέρνηση, δεν σέβεται τη διάκριση των εξουσιών

Για αυταρχισμό και ασέβεια στη διάκριση των εξουσιών κατηγορεί την κυβέρνηση ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε άρθρο του στο πλαίσιο αφιερώματος των New York Times στο οποίο διεθνείς προσωπικότητες αναφέρονται στις προκλήσεις της δημοκρατίας.

Όπως τονίζει όμως ο πρόεδρος της ΝΔ, «η Δημοκρατία από μόνη της είναι πολύ ισχυρότερη και το δημοκρατικό ήθος των Ελλήνων είναι ήδη ένα βήμα μπροστά έναντι οποιουδήποτε προσπαθεί να το υπονομεύσει».

«Η Ελλάδα ήταν η πρώτη χώρα όπου οι λαϊκιστικές δυνάμεις κέρδισαν την εξουσία στις εκλογές του 2015», σημειώνει, προσθέτοντας πως αυτό συνέβη «σε αντίθεση με τις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες, οι οποίες αντιμετώπιζαν παρόμοιες προκλήσεις, αλλά κατάφεραν να διατηρήσουν τους λαϊκιστές μακριά από την εκτελεστική εξουσία».

Ο κ. Μητσοτάκης επικαλείται γι’ αυτή την εξέλιξη τη δυσαρέσκεια και την απογοήτευση των Ελλήνων πολιτών, ως αποτέλεσμα της δημοσιονομικής αυστηρότητας που επιβλήθηκε για να αντιμετωπισθεί η οικονομική κρίση το 2010.

Εκτιμά ότι οι λαϊκιστές ήταν «επιδέξιοι και τυχεροί» και τους κατηγορεί ότι έριξαν την προηγούμενη κυβέρνηση μέσω της μη εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας. Επιπλέον - πάντα σύμφωνα με το δημοσίευμα - προσάπτει στην κυβέρνηση αυταρχισμό, μη σεβασμό στη διάκριση των εξουσιών και εξυπηρέτηση συμφερόντων «των δημοσίων υπαλλήλων και μίας νέας τάξης ολιγαρχών».

Επιπρόσθετα διαβεβαιώνει ωστόσο ότι «οι λαϊκιστές στην Ελλάδα δεν έχασαν ακόμη την κυβέρνηση, αλλά τελικά θα τη χάσουν».

«Η ανάκαμψη της Ελλάδας στέλνει ένα δυνατό μήνυμα» δηλώνει από πλευράς του ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε άρθρο του στο ίδιο αφιέρωμα της αμερικανικής εφημερίδας.
Πηγή: skai.gr