Κλείσιμο

ΝΔ: Χωρίς κοινή θέση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για Σκοπιανό δεν μπορεί να έχουμε διάλογο

Ο ΣΥΡΙΖΑ και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες οφείλουν να παρουσιάσουν κοινή κυβερνητική θέση όσον αφορά την ονομασία της ΠΓΔΜ κι αυτό αποτελεί απόλυτη προϋπόθεση για να συνεχιστεί ο δημόσιος διάλογος ανάμεσα στα κόμματα, δήλωσε στον ΣΚΑΪ η εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Μαρία Σπυράκη.

Χαρακτήρισε «εξόχως προβληματικό» το γεγονός ότι Αλέξης Τσίπρας και ο Πάνος Καμμένος δεν έχουν κοινή θέση για το Σκοπιανό, σημειώνοντας πως δεν είναι δυνατόν η κυβέρνηση να είναι διασπασμένη αλλά συνάμα να ζητά από την αντιπολίτευση να τοποθετηθεί.

Έκανε λόγο για «αδυναμία» του πρωθυπουργού να δώσει στη δημοσιότητα, ή έστω στα κόμματα, τη θέση της κυβέρνησης.

Απαντώντας στην κριτική του ΣΥΡΙΖΑ, η κ. Σπυράκη υπενθύμισε πως επί διακυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας το 2008 η Ελλάδα άσκησε βέτο στη σύνοδο του NATO ώστε να μην εισέλθει η ΠΓΔΜ με το όνομα «Μακεδονία».

Τόνισε δε ότι τότε καταρτίστηκε και η εθνική γραμμή που ορίζει πως η Αθήνα μπορεί να εξετάσει γεωγραφικό προσδιορισμό στην ονομασία της ΠΓΔΜ, θέση που τότε στήριζε ο Πάνος Καμμένος.

Άφησε δε υπόνοιες ότι η διαφορετική στάση που εκφράζει τώρα ο κ. Καμμένος – απορρίπτοντας κάθε χρήση του ότου «Μακεδονία» – μπορεί να αποτελεί στρατηγική αντιπερισπασμού από άλλα προβλήματα που αντιμετωπίζει η κυβέρνηση. «Οι απόψεις αλλάζουν όταν οι άνθρωποι βρίσκονται υπό πίεση», είπε χαρακτηριστικά.

«Η χώρα έχει εθνική γραμμή που η κυβέρνηση δεν φαίνεται να υπηρετεί», είπε.
Πηγή: skai.gr