Γεωργιάδης για ΠΓΔΜ: Ο Τσίπρας περιμένει να βρει στη ΝΔ χρήσιμους ηλιθίους

«Η ΝΔ δεν πρέπει να παίξει το ρόλο του χρησίμου ηλιθίου και να εμπλακεί στο Σκοπιανό. Αυτό είναι θέμα του κ. Τσίπρα… Όταν καταλήξουν στην κυβέρνηση σε κοινή θέση και τη φέρουν στη βουλή ως πλειοψηφία, τότε εμείς θα τοποθετηθούμε» δήλωσε την Τετάρτη στον ΣΚΑΪ ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης

«Το θέμα της ονομασία είναι θέμα της κυβέρνησης, και δεν πρέπει να μπλέκεται στα πόδια της η αντιπολίτευση. Τον Ιούνιο έχουμε Σύνοδο του ΝΑΤΟ, θα θέσει το θέμα ο Τραμπ, και θα πρέπει να δει ο κ. Τσίπρας πώς θα ξεφύγει… Ο Τσίπρας είναι πρωθυπουργός, και αυτό θα το λύσει» δήλωσε.

Κατά την άποψη του κ. Γεωργιάδη όμως, οι κ. Τσίπας και Καμμένος δεν έχουν καμία διαφωνία στο συγκεκριμένο θέμα, απλώς καιροσκοπούν πολιτικά. «Ο κ. Καμμένος θα ψηφίσει ακόμη και το όνομα ‘’Δημοκρατία της Μακεδονίας’’ αρκεί να κρατήσει την καρέκλα του» σημείωσε

Άγκυρα

Αναφερόμενος στην υπόθεση με το άσυλο στον Τούρκο αξιωματικό, σχολίασε ότι «οι Συριζαίοι και οι Καμμένοι ως αντιπολίτευση έλεγαν προδότη τον Πάγκαλο για τον Οτσάλαν, και τώρα τρέχουν σαν παιδάκια να κάνουν αίτηση ακύρωσης» στα 50 λεπτά από την έκδοση της ανακοίνωσης του Τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών.

«Ακούσατε τον Τσίπρα να λέει ότι ‘’δεν υποσχέθηκα στον Ερντογάν να επιστρέψω τους Τούρκους αξιωματικούς; Δεν το ακούσαμε . Αν ήταν στο χέρι του κ Τσίπρα θα τους είχε δώσει ήδη» είπε δε.

Οικονομία 

«Κεντρικός στόχος του κ Τσίπρα είναι να φθάσει μέχρι τον Αύγουστο, όπως μπορεί, κι από εκεί και πέρα, παίρνοντας τα μέτρα για το χρέος που είχαμε επιτύχει εμείς, να βάλει μια γραβάτα και μέσα σε ένα ωραία σκηνοθετημένο σκηνικό να πει πάμε σε εκλογές» δήλωσε ο Άδωνης Γεωργιάδης.

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ χαρακτήρισε «αστείο, άλλα και επικοινωνιακή πομφόλυγα, το αφήγημα του κ. Τσίπρα ότι η Ελλάδα βγαίνει από τα μνημόνια».

«Όταν θα έχουμε υποχρεωτικά, με ψηφισμένο από την κυβέρνηση νόμο, την προέγκριση όλων των αποφάσεων του υπουργού Οικονομικών αυτό είναι αστείο» είπε ο κ. Γεωργιάδης Το μόνο που θα αλλάξει, είπε, είναι ότι θα δανειζόμαστε από τις αγορές οι οποίες είναι πιο αυστηρές από τους δανειστές. «Αν ο κ. Τσίπρας αρχίζει και μοιράζει τα δεκαετή ομόλογα από το 3% θα πάνε στο 6% και πολύ παραπάνω» εκτίμησε ο κ. Γεωργιάδης.
Πηγή: skai.gr