Με παραπομπή στη διαφωνία Μητσοτάκη-Σαμαρά αμύνεται η κυβέρνηση για το Σκοπιανό

Τη διάσταση απόψεων για το Σκοπιανό το 1992 ανάμεσα στον τότε πρωθυπουργό Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνο Μητσοτάκη και τον υπουργό Εξωτερικών του Αντώνη Σαμαρά επικαλέστηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος για να δικαιολογήσει τις διαφορές που υπάρχουν στο εσωτερικό της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για το ονοματολογικό.

Η δήλωση Τζανακόπουλου έρχεται υπό τη σκιά της σφοδρής κριτικής που έχει ασκήσει η ΝΔ όσον αφορά τον ενδοκυβερνητικό διχασμό για την ονομασία της ΠΓΔΜ.

Ο αρχηγός των ΑΝΕΛ και υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος έχει δηλώσει πως δεν θα συναινέσει σε χρήση του όρου «Μακεδονία» στην ονομασία της ΠΓΔΜ, όμως ο κ. Τζανακόπουλος επισήμανε πως ο κ. Καμμένος έχει δηλώσει πως θα σεβαστεί την απόφαση της πλειοψηφίας του πολιτικού συστήματος.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εκτίμησε επίσης ότι θα υπάρξει ευρεία συναίνεση στον πολίτικο κόσμο γα την αξιοποίηση της σημαντικής ευκαιρίας που διαφαίνεται, με δεδομένη και τη θετική έως τώρα στάση των Σκοπίων.

«Πλειοψηφία μειοδοσίας» χαρακτήρισε νωρίτερα στον ΣΚΑΪ ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Κώστας Κατσίκης όσους βουλευτές ψηφίσουν ονομασία των Σκοπιών που θα περιλαμβάνει τον όρο «Μακεδονία».

Σημείωσε ωστόσο ότι οι ΑΝΕΛ θα πειθαρχήσουν σε ό,τι αποφασίσει αυτή η πλειοψηφία.
Πηγή: skai.gr
TAGS: ΠΓΔΜ