Κλείσιμο

Κατσίκης: Πλειοψηφία μειοδοσίας όσοι ψηφίσουν το «Μακεδονία»

«Πλειοψηφία μειοδοσίας» χαρακτήρισε στον ΣΚΑΪ ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Κώστας Κατσίκης όσους βουλευτές ψηφίσουν ονομασία των Σκοπιών που θα περιλαμβάνει τον όρο «Μακεδονία».

Σημείωσε ωστόσο ότι οι ΑΝΕΛ θα πειθαρχήσουν σε ό,τι αποφασίσει αυτή η πλειοψηφία.

Το ονοματολογικό έχει προκαλέσει τριβές στο εσωτερικό της κυβέρνησης, καθώς ο αρχηγός των ΑΝΕΛ και υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος έχει διαμηνύσει πως δεν θα συναινέσει σε όνομα που θα περιλαμβάνει τον όρο «Μακεδονία».

Ο κ. Καμμένος επικαλείται το συμβούλιο πολιτικών αρχηγών του 1992, όπου αποφασίστηκε ότι η Ελλάδα δεν θα αποδεχτεί λύση με τον όρο «Μακεδονία», προϋπόθεση που θεωρητικά μπορεί να αρθεί μόνο σε νέα συνεδρίαση των αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς ωστόσο έχει αφήσει να εννοηθεί ότι η κυβέρνηση μπορεί να προσπεράσει τη στάση Καμμένου, μέσω πλειοψηφίας «ευθύνης» βουλευτών, κι όχι κομμάτων.

Ό,τι κι αν ψηφίσει η κυβέρνηση δεν πρόκειται να φύγει γιατί ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ δένονται από ισχυρότερους δεσμούς από τη θέση για το Σκοπιανό, σημείωσε από την πλευρά της η Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Ελίζα Βόζεμπεργκ.

Η ΝΔ, η Δημοκρατική Συμπαράταξη και Το Ποτάμι έχουν διαμηνύσει πως δεν θα υπερψηφίζουν στη Βουλή κυβερνητικές προτάσεις που εφόσον δεν στηρίζονται και από τα δύο κόμματα της συγκυβέρνησης.
Πηγή: skai.gr
TAGS: ΠΓΔΜ