Κυβέρνηση σε αντιπολίτευση: Πάρτε σαφή θέση για την ονομασία των Σκοπίων

Δημόσια και με σαφήνεια τοποθέτηση από την αντιπολίτευση για το ονοματολογικό για την ΠΓΔΜ, ζήτησε ανώτατη κυβερνητική πηγή.

Η ίδια πηγή πρόσθεσε ότι «σε ένα θέμα που εκκρεμεί εδώ και 25 χρόνια, κανένας δεν δικαιούται να κρύβεται και να λειτουργεί με μικροκομματική σκοπιμότητα».

Η στάση όλων μας, πρόσθεσε ο κυβερνητικός αξιωματούχος, θα καταγραφεί στην ιστορία.

Σύμφωνα με την κυβερνητική πηγή, «στα εθνικά θέματα η χώρα έχει, και πρέπει να έχει συνέχεια». «Η γραμμή του 2007 μπορεί σήμερα να δικαιωθεί. Όλες οι πολιτικές δυνάμεις έχουν καθήκον να τοποθετηθούν δημόσια και με σαφήνεια» σημείωσε.

Στη Θεσσαλονίκη βρίσκεται στο μεταξύ, από το Σάββατο το μεσημέρι, ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ, προκειμένου να περάσει με την οικογένειά του την Πρωτοχρονιά, την ώρα που το ζήτημα της ονομασία των Σκοπίων έχει προκαλέσει τη μετωπική σύγκρουση κυβέρνησης - ΝΔ. 

«Εφόσον δεν υπάρχει η εμπιστοσύνη των δύο Κοινοβουλευτικών Ομάδων (ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ) για μια ενιαία θέση στο ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, για εμάς δεν υπάρχει κυβέρνηση» ξεκαθάρισε στην εφημερίδα κυριακάτικη Ελευθερία του Τύπου η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ και ευρωβουλευτής, Μαρία Σπυράκη.

Πηγή: _none