Οι δημοκρατίες ούτε απειλούν, ούτε απειλούνται διαμηνύει το ελληνικό ΥΠΕΞ

«Οι δημοκρατίες δεν απειλούν, ούτε απειλούνται. Αντιθέτως, εργάζονται με υπευθυνότητα και μεθοδικότητα για την προώθηση της συνεννόησης και την εδραίωση της σταθερότητας καθώς και της καλής γειτονίας στην περιοχή στην οποία ανήκουν» απαντά με ανακοίνωσή του το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών στη χθεσινή ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ για την απόφαση της Δευτεροβάθμιας Επιτροπής Προσφυγών.

Η ηγεσία του ελληνικού υπουργείου εκφράζει την ελπίδα πως και η Τουρκία θα επιλέξει την υπευθυνότητα καθώς η πίστη στις δημοκρατικές αρχές και μεθόδους «δεν είναι αδυναμία, αλλά δύναμη».

Στην ανακοίνωσή του το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών κατηγορούσε την Ελλάδα ότι δεν μπόρεσε να δείξει τη στήριξη και τη συνεργασία που «αναμενόταν» από μία χώρα -σύμμαχο της Τουρκίας στον αγώνα κατά του εγκλήματος και της τρομοκρατίας.

Μάλιστα η τουρκική πλευρά προειδοποιούσε πως η απόφαση αυτή θα «αναμφίβολα θα επηρεάσει τις διμερείς σχέσεις και τις κοινές ενέργειές στις περιφερειακές υποθέσεις».

Από την πλευρά του, ο Τούρκος πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ έθεσε ζήτημα τουρκικών βραχονησίδων στο Αιγαίο, προειδοποιώντας πως η Άγκυρα θα «κάνει τη ζωή δύσκολη» σε όσους έχουν εποφθαλμιούν τουρκικά εδάφη.

Χθες, λίγες ώρες μετά τη χορήγηση ασύλου σε έναν από τους 8 Τούρκους στρατιωτικούς από την αρμόδια επιτροπή, η ελληνική κυβέρνηση υπέβαλε αίτηση ακύρωσης του ασύλου που δόθηκε στον συγκυβερνήτη του ελικοπτέρου, το οποίο προσγειώθηκε στην Αλεξανδρούπολη μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος, τον Ιούλιο του 2016.



Πηγή: _none