Κικίλιας: Η ΝΔ θα μειώσει τους φόρους - Δεν είμαστε ΣΥΡΙΖΑ

«O Αλέξης Τσίπρας, ο Πάνος Καμμένος και η παρέα τους φορολόγησαν αλύπητα τη μεσαία τάξη και τα λαϊκά στρώματα, δημιούργησαν τη γενιά των νέων των 360 ευρώ και έκαναν τους Έλληνες φτωχότερους», τονίζει σε συνέντευξή του ο Βασίλης Κικίλιας, προσθέτοντας πως το "όραμά" τη συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι «η σοβιετοποίηση της κοινωνίας με μικρο-επιδόματα, ψίχουλα και προπαγάνδα».

Σύμφωνα με τον κ. Κικίλια το πρώτο νομοσχέδιο που θα καταθέσειη ΝΔ στη Βουλή, όταν θα αναλάβει τη διακυβέρνηση, θα είναι η μείωση της φορολογίας και του ΕΝΦΙΑ και στη συνέχεια, σταδιακά, των υπολοίπων φόρων. 

Υπενθύμισε δε πως η κυβέρνηση Σαμαρά είχε μειώσει το Φ.Π.Α. στην εστίαση από το 23% στο 13%, το φόρο στο πετρέλαιο θέρμανσης κατά 30%, πετυχαίνοντας παράλληλα να αύξηση των εσόδων. 

«Ούτε τότε συμφωνούσαν οι εταίροι μας. Θα τους αποδείξουμε και πάλι ότι και μπορούμε και θέλουμε και θα το κάνουμε. Ας καταλάβουν οι εταίροι ότι η Νέα Δημοκρατία δεν είναι ΣΥΡΙΖΑ. Μια αποφασισμένη και αξιόπιστη κυβέρνηση θα κάνει πράξη την επιτάχυνση των μεταρρυθμίσεων, τη μείωση των κρατικών δαπανών, την προσέλκυση επενδύσεων και έτσι θα καταφέρει να μειώσει τη φορολογία» ξεκαθαρίζει.

«Τα περί αξιολόγησης και εξόδου από τα προγράμματα (…) είναι η επόμενη ταινία φαντασίας των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ», λέει ο κ. Κικίλιας, υπογραμμίζοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύτηκε για πρόσθετη λιτότητα ως το 2022, για πρωτογενή πλεονάσματα ως το 2060, υποθήκευσε τη δημόσια περιουσία για 99 χρόνια και όλα αυτά χωρίς να βγάλει τη χώρα από την αυστηρή εποπτεία και τα μνημόνια.

Ζήτημα δεδηλωμένης με το θέμα των Σκοπίων

Αναφερόμενος στο θέμα των Σκοπίων, ο τομεάρχης Εθνικής Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας, επισημαίνει πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει τονίσει ότι αν ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ έχουν διαφορετική θέση σε μια κεντρική κυβερνητική επιλογή, πόσο μάλλον σε ένα θέμα μείζονος εθνικής σημασίας, τότε τίθεται προφανώς ζήτημα δεδηλωμένης.

«Εμείς δεν πρόκειται να δώσουμε το δικαίωμα στους κυβερνητικούς συνεταίρους να παίξουν οπορτουνιστικά πολιτικά παιχνίδια εις βάρος της χώρας» ξεκαθαρίζει.

Η κυβέρνηση παίρνει τα σπίτια του κόσμου

Τέλος απαντώντας σε ερώτηση για την τροπολογία για τους πλειστηριασμούς, ο Βασίλης Κικίλιας κατηγορεί την κυβέρνηση πως στην ουσία τώρα παίρνει τα σπίτια του κόσμου.

«Δεσμεύτηκε μάλιστα για 18.000 πλειστηριασμούς σε ένα χρόνο. Και αυτό χωρίς καμία προστασία της πρώτης κατοικίας, αφού σε πλήρη αντίθεση με τους ισχυρισμούς Τσίπρα, σήμερα αυτή δεν υπάρχει. Η κυβέρνηση, εγκλωβισμένη στα δικά της αδιέξοδα, είναι ανίκανη να δώσει λύσεις».
Πηγή: _none