Κλείσιμο

Σφοδρή αντιπαράθεση Καμμένου – Μπακογιάννη για το Σκοπιανό

Σφοδρή πολιτική κόντρα της Ντόρα Μπακογιάννη - Πάνου Καμμένου ξέσπασε την Παρασκευή για το Σκοπιανό. «Τον κ. Καμμενο, τον θεωρούμε στα όρια του γραφικού με τα σκάνδαλα του, με τις στολές του και όλο αυτό το καραγκιοζλίκι. Τώρα όμως τα πράγματα είναι σοβαρά» είπε το πρωί στον ΣΚΑΪ η βουλευτής της ΝΔ και πρώην υπουργός, καλώντας την κυβέρνηση «να σοβαρευτεί και να μην εμφανίζεται με δυο γραμμές σε ένα τόσο σοβαρό θέμα, αλλιώς να παραιτηθεί».

«Να αφήσει η κύρια Μπακογιάννη το Σκοπιανό να το χειριστούν οι πολιτικοί προϊστάμενοί της κ.κ. Σαμαράς και Γεωργιάδης» απάντησε ο Πάνος Καμμένος, εξαπολύοντας συνολικότερη επίθεση εναντίον της.

Συνεργάτες της Ντόρας Μπακογιάννη, απαντώντας στον υπουργό Άμυνας και πρόεδρο των ΑΝΕΛ σημειώνουν ότι «το γαρ πολύ της θλίψεως γέννα παραφροσύνη». «Αν υπάρχει δυσκολία στην κατανόηση να συμβουλευτεί το λεξικό του Μπαμπινιώτη» δήλωσαν σκωπτικά οι συνεργάτες της βουλευτού της ΝΔ. 

«Κακώς έχει αναχθεί σε εθνικό θέμα το ζήτημα ονομασίας της ΠΓΔΜ», τόνισε στον ΣΚΑΪ ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Κυρίτσης, προσθέτοντας πάντως ότι θα έπρεπε να υπάρχει κοινή γραμμή στην κυβέρνηση για το συγκεκριμένο θέμα.

Από την πλευρά του ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Δημήτρης Καμμένος ξεκαθάρισε στον σταθμό μας ότι το κόμμα του δεν πρόκειται να ψηφίσει σύνθετη ονομασία με προσδιορισμό «Μακεδονία», αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να την ψηφίσουν βουλευτές άλλων κομμάτων ή άλλα κόμματα

«Ο Πάνος Καμμένος στο τέλος θα κάνει μια ακόμη κυβίστηση… Απλώς τώρα κάνει ένα ακόμη σόου που εξευτελίζει την Κυβέρνηση δήλωσε στον σταθμό μας ο Κωστής Χατζηδάκης προσθέτοντας ότι η θέση της ΝΔ είναι αύτη που είχε υιοθετηθεί επί κυβερνήσεως Καραμανλή το 2008.

«Τα εθνικά μας θέματα δεν μπορεί να συζητούνται δημόσια, εφόσον δεν εχουν συζητηθεί όπως πρέπει, εκεί που πρέπει. Ό,τι εξελίσσεται τις τελευταίες ημέρες, με ευθύνη ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ είναι λάθος. Πότε, επιτέλους, θα ενημερωθούν τα μέλη του ΕΣ Εξωτερικής Πολιτικής για τις όποιες εξελίξεις;» διερωτήθηκε ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ
Παύλος Χρηστίδης σε ανάρτησή του στο Τwitter.

Σύνθετη ονομασία για κάθε χρήση, που θα περιλαμβάνει τον όρο «Μακεδονία» αλλά με σαφέστατο γεωγραφικό προσδιορισμό που θα την ξεχωρίζει από την ελληνική Μακεδονία, προτείνει ο
Σταύρος Θεοδωράκης με άρθρο του στα Νέα.
Πηγή: skai.gr