Κυρίτσης: Κακώς έχει αναχθεί σε εθνικό ζήτημα η ονομασία της ΠΓΔΜ

Κακώς έχει αναχθεί σε εθνικό θέμα το ζήτημα ονομασίας της ΠΔΓΜ, δήλωσε μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Κυρίτσης.

Για την στάση των ΑΝΕΛ που αντιτίθενται ανοικτά στη χρήση του όρου «Μακεδονία», ο κ. Κυρίτσης σχολίασε πως «θα ήταν ευκταίο να υπάρχει κοινή γραμμή αλλά όλα τα εθνικά θέματα διχάζουν τις πολιτικές δυνάμεις οριζοντίως (…) σε όλα τα κόμμα θα βρείτε ανθρώπους να λένε το Α ή το Β», πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

«Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε και τη στάση της Νέας Δημοκρατίας», είπε ο κ. Κυρίτσης, κατηγορώντας για «πολιτικό αμοραλισμό» την Ντόρα Μπακογιάννη που προειδοποιούσε, χθες, ότι ακόμη και αν συμφωνεί η αξιωματική αντιπολίτευση με την πρόταση της κυβέρνησης, αν διαφωνήσουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και ο Πάνος Καμμένος, θα την καταψηφίσουν, καθώς η Νέα Δημοκρατία δεν θα καλύψει με την ψήφο της τον τυχοδιωκτισμό και την ανευθυνότητα της κυβέρνησης

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε για «πολιτικά παιχνίδια για εσωτερικό όφελος».

«Βαθιά υποκρισία στο προσφυγικό»

Σε ό,τι αφορά τις συνθήκες διαβίωσης προσφύγων και μεταναστών στη Μόρια, ο κ. Κυρίτσης είπε πως ενώ οι Ευρωπαίοι «αθετούν την υπογραφή τους» για την υποδοχή και ενσωμάτωση των προσφύγων, «φωνάζουν ότι έχει συσσωρευθεί πολύς κόσμος στη Μόρια και τα νησιά», κάνοντας λόγο για «βαθιά υποκρισία».

«Ο δήμαρχος βάζει φιτιλιές»

Στρεφόμενος και κατά και των τοπικών αρχών των νησιών, ο κ. Κυρίτσης υποστήριξε πως η εγκατάσταση οικίσκων ενόψει της χειμερινής καιρικής επιδείνωσης, αργεί εξαιτίας της στάσης των τοπικών αρχόντων.

Ο δήμαρχος της Λέσβου, Σπύρος Γαληνός, «βάζει φιτιλιές» μιλώντας για απόπειρα επέκτασης και διεύρυνσης της Μόριας, ενώ η κυβέρνηση απλώς επιχειρεί να αντικαταστήσει τις σκηνές με οικίσκους, υποστήριξε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.
Πηγή: skai.gr