Κλείσιμο

Κυβέρνηση για ΠΓΔΜ: Έχουμε βούληση & ικανότητα να λύσουμε το ονοματολογικό

Η κυβέρνηση έχει τη βούληση και την ικανότητα να λύσει το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων επέμεινε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, απαντώντας στην Ντόρα Μπακογιάννη, στον απόηχο της δήλωσης του Πάνου Καμμένου  ότι δεν θα ψηφίσει τη χρήση του όρου «Μακεδονία» για την ΠΔΓΜ.

«Η κυρία Μπακογιάννη θα έπρεπε να γνωρίζει και ως πρώην υπουργός Εξωτερικών ότι η εξωτερική πολιτική δεν γίνεται με Tweets» δήλωσε εξάλλου ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, απαντώντας στην πρώην υπουργό Εξωτερικών και βουλευτή της ΝΔ.

«Η κυβέρνηση δεν έχει εθνική θέση»

«Έχουμε μία κυβέρνηση που προσέρχεται σε διαπραγμάτευση για ένα εθνικό θέμα με δύο διαφορετικές θέσεις. Με ποιά θέση διαπραγματεύεται σήμερα η κυβέρνηση; Να βγει να την πει σήμερα στον ελληνικό λαό ο κ. Τζανακόπουλος;» διερωτήθηκε η βουλευτής.

«Εάν πάει η κυβέρνηση σε διαπραγμάτευση χωρίς να έχει εθνική θέση, είναι βέβαιο ότι θα αποτύχει. Είναι ΤΕΡΑΣΤΙΑ η ευθύνη της ελληνικής κυβέρνησης εάν πάει διχασμένη στη διαπραγμάτευση γι’ αυτό το εθνικό θέμα» προειδοποίησε δε η Ντόρα Μπακογιάννη, μιλώντας στο Πρώτο Θέμα.

Στον απόηχο ανάλογης δήλωσης του Κυριάκου Μητσοτάκη, η πρώην υπουργός ξεκαθάρισε ότι η ΝΔ δε θα ψηφίσει οποιαδήποτε λύση φέρει μεμονωμένα ένα κόμμα. Θα εξετάσει το σύνολο της διαπραγμάτευσης και το αποτέλεσμα που θα φέρει συνολικά η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ_ΑΝΕΛ στη Βουλή.

Απάντηση Τζανακόπουλου

«Η κυβέρνηση έχει και τη βούληση, αλλά και την ικανότητα να λύσει ένα πρόβλημα που κληροδότησε στη χώρα η δική της παράταξη» απάντησε ο κ. Τζανακόπουλος.

Μέχρι τότε, πρόσθεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, αναμένουμε να μας πει αν η θέση της σημερινής ΝΔ είναι αυτή του Κων. Μητσοτάκη ή του Αντώνη Σαμαρά για την εξεύρεση λύσης.

«Επί της ουσίας κ. Τζανακόπουλε μπορείτε να απαντήσετε ποιά είναι η διαπραγματευτική γραμμή της κυβέρνησης για το Σκοπιανό;»  ανταπάντησε η Ντόρα Μπακογιάννη.

Αιχμές κατά του Πάνου Καμμένου άφησε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Θανάσης Θεοχαρόπουλος για τη στάση του όσον αφορά την ονομασία των Σκοπίων.
Πηγή: skai.gr