Αιχμές Μητσοτάκη κατά της κυβέρνησης για φιλίες με διαφθορά και ΜΜΕ

Αιχμές κατά της κυβέρνησης για προνομιακή αντιμετώπιση ορισμένων συμφερόντων που συνδέονται με φιλοκυβερνητικά μέσα ενημέρωσης άφησε από το βήμα της Βουλής ο Κυριάκος Μητσοτάκης..

«Θα κάνετε κάτι για τον παράνομο διαδικτυακό τζόγο; Για αυτούς που έχουν τους servers τους στη Μάλτα και δηλώνουν ό,τι προαιρούνται. Ή μήπως επειδή τελευταία απέκτησαν ΜΜΕ που όλως τυχαίως στηρίζουν την κυβέρνηση θα συνεχίζουν ανενόχλητοι;» είπε ο πρόεδρος της ΝΔ λίγο πριν την ψηφοφορία για τον προϋπολογισμό του 2018.

Τόνισε ότι η ΝΔ ουδέποτε «πανηγύρισε αγκαλιά με καναλάρχες» ενώ δίνονταν τηλεοπτικές άδειες.

«Τολμάτε να μιλάτε εσείς για διαπλοκή;» προσέθεσε, ενώ επισήμανε ότι τα έσοδα από την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου και της φοροδιαφυγής είναι ισχνά σε σχέση με τα ποσά για τα οποία μιλάει η κυβέρνηση εδώ και χρόνια.

Υπενθυμίζεται ότι, όπως έχει αποκαλύψει στον ΣΚΑΪ ο πραγματογνώμων της Εισαγγελίας Αθηνών στην υπόθεση των στοιχηματικών εταιρειών, οι περισσότερες από τις 24 πλατφόρμες online στοιχήματος δραστηριοποιούνται στη χώρα μας έχουν έδρα τη Μάλτα.

Οι λόγοι πίσω από την επιλογή της Μάλτας είναι από τη μία η φοροαποφυγή και από την άλλη η παράκαμψη της ελληνικής Δικαιοσύνης για σειρά αδικημάτων.

Οι 24 εταιρείες λειτουργούν από το 2011 με προσωρινές άδειες.
Πηγή: skai.gr