Η αρχή της διαδοχής Λιαργκόβα – δημοσιεύτηκε η πρόσκληση για τη θέση

Την αρχή της αντικατάστασης του Παναγιώτη Λιαργκόβα, σήμανε η σημερινή δημοσίευση της πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την πλήρωση της θέσης του Συντονιστή του Γραφείου του Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή, μετά την απόφαση για μη ανανέωση της θητείας του και την παραμονή του έως ότου τοποθετηθεί ο διάδοχός του.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει η δημόσια πρόσκληση, που αναρτήθηκε στην Κοινοβουλευτική Διαφάνεια, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση από τις 18 έως τις 22 Δεκεμβρίου στην Ειδική Γραμματεία Προέδρου της Βουλής.

Σημειώνεται, ότι η επιλογή διαδοχής τελικά του κου Λιαργκόβα, συνδέθηκε με τις αιχμηρές εκθέσεις του Γραφείου για την οικονομία, που είχαν προκαλέσει κατά διαστήματα τη δυσαρέσκεια της κυβέρνησης και του οικονομικού επιτελείου.

Ο επικεφαλής του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής, πρέπει να είναι «πρόσωπο εγνωσμένου κύρους, επιστημονικής κατάρτισης και επαγγελματικής εμπειρίας σε τομείς που έχουν σχέση με τις αρμοδιότητες του Γραφείου».

Επίσης πρέπει να διαθέτει πτυχίο οικονομικών επιστημών ΑΕΙ ή ισότιμο τίτλο σχολών της ημεδαπής ή αλλοδαπής αντίστοιχης ειδικότητας, διδακτορικό δίπλωμα ελληνικού ΑΕΙ ή αναγνωρισμένο ισότιμο της αλλοδαπής, επαγγελματική εμπειρία τουλάχιστον πέντε ετών και άριστη γνώση της αγγλικής γλώσσας. Σημειώνεται, δε, ότι «η άσκηση των καθηκόντων του Συντονιστή δεν είναι ασυμβίβαστη με την ιδιότητα του καθηγητή ΑΕΙ, οποιασδήποτε βαθμίδας». 

Ο Συντονιστής του Γραφείου, έχει 5ετή θητεία με δυνατότητα ανανέωσης για μία φορά και ορίζεται με απόφαση της Επιτροπής Κανονισμού της Βουλής κατόπιν προτάσεως του Προέδρου της Βουλής.
Πηγή: Ναντίν Χαρδαλιά