Βρούτσης: Τιμωρούνται 1,4 εκατ. επαγγελματίες - λάθος εισφορές με αλχημείες

Η κυβέρνηση τιμώρησε 1,4 εκατομμύρια ελεύθερους επαγγελματίες, επιστήμονες και αγρότες, σημειώνει, με δυσβάσταχτες και λανθασμένες εισφορές, τονίζει ο τομεάρχης Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Βρούτσης.

Η διαδικασία συμψηφισμού των εισφορών παρέμεινε ανεφάρμοστη, ενώ θα έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί από τον Ιούλιο, τονίζει ο βουλευτής Κυκλάδων που κατηγορεί το υπουργείο Εργασίας για «συνειδητή μεθόδευση», ώστε να παρουσιαστεί πλασματικό πλεόνασμα στον ΕΦΚΑ.

«Και αυτό σε βάρος των ελεύθερων επαγγελματιών, των επιστημόνων και των αγροτών της χώρας, που καλούνται να πληρώσουν ασφαλιστικές εισφορές - για 6ο συνεχόμενο μήνα - με βάση τα εισοδήματα του 2015 και όχι με βάση τα εισοδήματα του 2016, όπως προβλέπει ο νόμος», υπογραμμίζει ο κ. Βρούτσης.

Με δεδομένη τη σημαντική μείωση στα εισοδήματα του 2016 - κατά 900.000.000 ευρώ σε σχέση με το 2015 - οι ασφαλιστικές εισφορές που καλείται σήμερα να καταβάλει το πιο παραγωγικό κομμάτι της οικονομίας είναι πολύ υψηλότερες από αυτές που θα έπρεπε «και σε καμία περίπτωση δεν αντιστοιχούν στα πραγματικά τους εισοδήματα», συνεχίζει ο τομεάρχης Εργασίας.

Η κυβέρνηση καταφέρνει ένα «τριπλό χτύπημα», αναγκάζοντας εκατοντάδες επαγγελματίες να πληρώσουν, ταυτόχρονα, επιπλέον εισφορές για το 2018, αφού καλούνται να καταβάλουν και τις τρέχουσες εισφορές αυξημένες και τις εισφορές του 2016 και αναδρομικά (από 1/1/2017) τις εισφορές 7% και 4% για επικουρική και εφάπαξ αντίστοιχα.

«Είναι πλέον ολοφάνερο, ότι η κυβέρνηση τους εξαπάτησε συνειδητά, καθώς επέλεξε το δρόμο της αλχημείας και της προπαγάνδας, παραβιάζοντας το νόμο και προκαλώντας την οικονομική αφαίμαξή τους», σημειώνει κλείνοντας ο Γιάννης Βρούτσης.
Πηγή: skai.gr