Κλείσιμο

Κοτζιάς: Η συμφωνία ήταν να δώσει ο Ερντογάν συνέντευξη στο ΑΜΠΕ

«Δεν μέμφομαι τον δημοσιογράφο που πήρε τη συνέντευξη από τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν» αποσαφήνισε την Παρασκευή ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς για τον Αλέξη Παπαχελά χαμηλώνοντας τους τόνους μετά τους ισχυρισμούς του περί δήθεν προσυνεννοήσεων για τη συνέντευξη.

Όμως, υποστήριξε ο κ. Κοτζιάς, αυτό ήταν το μοναδικό σημείο όπου έσπασε η συμφωνία για το πρόγραμμα ο τούρκος πρόεδρος, διότι η συμφωνία ήταν να δώσει συνέντευξη στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο όπως ο Αλέξης Τσίπρας έδωσε στο τουρκικό πρακτορείο Anadolu.

«Την αλλαγή στο πρόγραμμα, και ότι ήταν λάθος τους (σ.σ η συνέντευξη στον ΣΚΑΪ), την παραδέχτηκαν Τούρκοι αξιωματούχοι» δήλωσε ο Νίκος Κοτζιάς.

Σημειώνεται πάντως ότι ο Ταγίπ Ερντογάν έχει παραχωρήσει στο δημοσιογράφο και διευθυντή της εφημερίδας Καθημερινή τουλάχιστον άλλες τέσσερις συνεντεύξεις στο παρελθόν.

«Ο κ. Κοτζιάς 
θα έπρεπε να απολογηθεί για την επίσκεψη Ερντογάν στην Αθήνα» επισήμανε εξάλλου νωρίτερα ο Κωστής Χατζηδάκης απαντώντας στα συνωμοσιολογικά σενάρια του Νίκου Κοτζιά κατά του ΣΚΑΪ. 

«Ο κ. Ερντογάν ήταν απομονωμένος, και ήρθε στην Ελλάδα… Νομίζαμε ότι θα πάρουμε κάποια ανταλλάγματα, και αντί γι’ αυτό λέει για τη Λωζάνη και τη μειονότητα, και αυτές οι δηλώσεις οδηγούν προς τα πίσω τις σχέσεις μας. Η επίσκεψη του Ταγίπ Ερντογάν ήταν αποτυχημένη, και καθόλου προετοιμασμένη, και ο κ. Κοτζιάς θα πρέπει να απολογηθεί γι’ αυτό… Δεν φταίει ο ΣΚΑΪ που πήρε συνέντευξη στον τούρκο πρόεδρο» δήλωσε χαρακτηριστικά ο αντιπρόεδρος της ΝΔ.


Πηγή: skai.gr