Μητσοτάκης: Βαθιά απογoήτευση των Ελλήνων από την κυβέρνηση- Έχουμε πρόταση

«Έχουμε φτάσει σε ένα σημείο όπου οι Έλληνες είναι βαθιά απογοητευμένοι από τη σημερινή κυβέρνηση. Αναζητούν εναλλακτικές λύσεις, και η Νέα Δημοκρατία είναι το μόνο κόμμα που έχει παρουσιάσει μια αξιόπιστη εναλλακτική πρόταση» επισήμανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στο κανάλι του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

Όπως τόνισε, «αυτή τη στιγμή διατηρούμε ένα μεγάλο προβάδισμα στις δημοσκοπήσεις. Αλλά, πρέπει να πείσουμε όσο το δυνατόν περισσότερους Έλληνες ότι έχουμε ένα ξεκάθαρο σχέδιο για την επιστροφή της Ελλάδας στη βιώσιμη ανάπτυξη.

«Είμαστε πολύ αισιόδοξοι ότι μετά και το συνέδριο του κόμματος, το μήνυμά μας θα έχει απήχηση στην ελληνική κοινωνία» τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ, αναφερόμενος στο συνέδριο της αξιωματικής αντιπολίτευσης το προσεχές Σαββατοκύριακο.

«Αναμένω με μεγάλο ενδιαφέρον το συνέδριο που θα διεξαχθεί αυτό το Σαββατοκύριακο. Θα είναι μια εξαιρετική ευκαιρία να παρουσιάσουμε το όραμά μας για το πώς η χώρα θα πάει μπροστά» πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης.

«Έντονη δυσφορία για τον Τουσκ»

Αναφορικά με το προσφυγικό, ο πρόεδρος της ΝΔ εξέφρασε εκ νέου τη σοβαρή ανησυχία του και την έντονη δυσφορία του για τις προτάσεις του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ και αφορούν τη μη εφαρμογή υποχρεωτικών ποσοστώσεων.

«Ο λόγος είναι απλός. Πρώτα από όλα, η υφιστάμενη συμφωνία μετεγκατάστασης μπορεί να είναι μικρής έκτασης αλλά έχει λειτουργήσει. Και αποτελεί τη μόνη ξεκάθαρη απόδειξη αληθινής αλληλεγγύης όσον αφορά τη μετεγκατάσταση ανθρώπων που δικαιούνται άσυλο» εξήγησε.

Πρέπει να καταλάβουμε, τόνισε, ότι χωρίς αλληλεγγύη το μεταναστευτικό ζήτημα δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί. Και εάν αφήσουμε τις εθνικές πολιτικές να κυριαρχήσουν στον δημόσιο διάλογο δεν θα βρούμε μια κοινή ευρωπαϊκή λύση σε αυτό το ιδιαίτερα περίπλοκο πρόβλημα.

Είναι απαραίτητο, πρόσθεσε ο πρόεδρος της ΝΔ, να αποφασιστεί ένα κοινό σχέδιο δράσης για τους ανθρώπους που καταφέρνουν να φτάσουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση και που δικαιούνται διεθνή προστασία, σύμφωνα πάντα με τη νομοθεσία ασύλου που ισχύει σε κάθε χώρα. «Αυτό που πρέπει, επίσης, να εξασφαλίσουμε είναι ότι θα ευθυγραμμίσουμε τα συστήματα παροχής ασύλου των χωρών μας όσο το δυνατόν πιο σύντομα γίνεται. Και αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό έργο καθώς μπαίνουμε στο 2018» σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Την ατζέντα για την κοινωνική Ευρώπη στην πράξη έθεσε στο μεταξύ την Πέμπτη ο πρωθυπουργόςστη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ότι ο ευρωπαϊκός πυλώνας κοινωνικών δικαιωμάτων είναι σημαντικός, και πρέπει να εφαρμοστεί γιατί θα εξισορροπήσει το δημοσιονομικό σύμφωνο, ενώ επίσης επέκρινε τον Ντόναλντ Τουσκ για την πρότασή του στο προσφυγικό. 
Πηγή: skai.gr