Χατζηδάκης: Ο Κοτζιάς θα έπρεπε να απολογηθεί για την επίσκεψη Ερντογάν

«Ο κ. Κοτζιάς θα έπρεπε να απολογηθεί για την επίσκεψη Ερντογάν στην Αθήνα» επισήμανε στον ΣΚΑΪ ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης απαντώντας στα συνωμοσιολογικά σενάρια του Νίκου Κοτζιά κατά του ΣΚΑΪ. 

«Ο κ. Ερντογάν ήταν απομονωμένος, και ήρθε στην Ελλάδα… Νομίζαμε ότι θα πάρουμε κάποια ανταλλάγματα, και αντί γι’ αυτό λέει για τη Λωζάνη και τη μειονότητα, και αυτές οι δηλώσεις οδηγούν προς τα πίσω τις σχέσεις μας. Η επίσκεψη του Ταγίπ Ερντογάν ήταν αποτυχημένη, και καθόλου προετοιμασμένη, και ο κ. Κοτζιάς θα πρέπει να απολογηθεί γι’ αυτό… Δεν φταίει ο ΣΚΑΪ που πήρε συνέντευξη στον τούρκο πρόεδρο» δήλωσε χαρακτηριστικά την Παρασκευή ο αντιπρόεδρος της ΝΔ.

Σύμφωνα με τον κ. Χατζηδάκη, η κυβέρνηση λειτουργεί σαν εισαγγελέας. «Έχει ένα σύνδρομο ανωτερότητας και τής φταίνε όλοι οι άλλοι. Είναι σαν κάποιον που κοιτάει τον εαυτό του στον καθρέφτη κι όταν δεν του αρέσει η εικόνα του φταίει ο καθρέφτης» ανέφερε δε.

Για τις δηλώσεις του προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση ότι «οι εταίροι που ανέτρεψαν την κυβέρνηση Σαμαρά τώρα στηρίζουν εμάς» σχολίασε ότι όσα είπε αποτελούν δικαίωση για την κυβέρνηση Σαμαρά. «Είναι μια απόδειξη όχι μόνο της ακραίας αντιπολίτευσης που άσκησε ο ΣΥΡΙΖΑ που λειτούργησε σε βάρος της χώρας κάτι που δεν βοήθησε και τις προσπάθειες του ίδιου του ΣΥΡΙΖΑ στη συνέχεια» σημείωσε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ.

Σύμφωνα με τον Κωστή Χατζηδάκη, «αντί να έχουμε πρόοδο με αυτή την κυβέρνηση από το 2015 έχουμε οπισθοδρόμηση. Δίνει έμφαση στην υπερφορολόγηση και δεν επιτρέπει στην οικονομία να προχωρήσει μπροστά».

Με αυτή την κυβέρνηση, συνέχισε, η Ελλάδα δεν πρόκειται να δίνει προκοπή. Αποτελεί βαρίδι για την οικονομία και τη χώρα και όσο αν στις Βρυξέλλες έχουν το κεφάλι τους ήσυχο ότι δεν θα καταγγείλει άλλο τα μνημόνια, άλλο τόσο σίγουρο είναι ότι δεν θα δούμε ποτέ Θεού πρόσωπο.

«Κάθε χρόνο έχουμε 30 δισεκ. ευρώ χαμηλότερο ΑΕΠ, και ρεκόρ στα κόκκινα δάνεια, αύξηση ληξιπρόθεσμων, και κεφαλαιακούς ελέγχους δεν περνάμε τις εξετάσεις των αγορών, η κυβέρνηση δεν αίρει τα capital controls γιατί δεν έχει εμπεδωθεί κλίμα εμπιστοσύνης. Έχει καταφύγει σε νέο Αυριανισμό ο ΣΥΡΙΖΑ με συνεχείς επιθέσεις παρουσιάζεται σαν τον Ρομπέν των Φτωχών την ώρα που κάνει τους φτωχούς φτωχότερους, όχι μόνο τη μεσαία τάξη αλλά και τα φτωχότερα στρώματα.

«Η ΝΔ δεν ισχυρίζεται ότι έχει μια μαγική συνταγή, αλλά διακηρύσσει ότι για να πάει μπροστά η οικονομία πρέπει να κάνουμε ό,τι έγιναν σε άλλες χώρες που βγήκαν από την κρίση» επισήμανε ο κ. Χατζηδάκης.

Σε ό,τι αφορά την εισβολή αντιεξουσιαστών στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, με φοιτητές τραυματίες, ο Κωστής Χατζηδάκης έκανε λόγο για μπαχαλάκηδες, και κάλεσε την κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της. 
Πηγή: skai.gr