ΝΔ: Ο Καμμένος έχει μπερδέψει τον ρόλο του υπουργού με του πλασιέ όπλων

Νέα επίθεση στη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, για την υπόθεσης πώλησης αμυντικού υλικού στη Σαουδική Αραβία εξαπέλυσε η Νέα Δημοκρατία, που κατηγορεί τον Πάνο Καμμένο ότι χρησιμοποιεί ως «βιλαέτι του» το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Τα σχετικά δημοσιεύματα στον Τύπο επιβεβαιώνουν και με γραπτές αποδείξεις ότι ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και αρχηγός των ΑΝΕΛ, πίεζε τους αξιωματικούς του Πενταγώνου να επισπεύσουν τη συμφωνία πώλησης των 300.000 βλημάτων στον λαθρέμπορο Παπαδόπουλο, παρακάμπτοντας το νόμο που απαγορεύει τους μεσάζοντες σε διακρατικές συμφωνίες, σημειώνει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Προσοχή!!! Για κανέναν λόγο να μην καθυστερήσει η διαδικασία εκποίησης. Υπάρχουν δεσμεύσεις σε πολιτικό επίπεδο» αναφέρεται το έγγραφο του Πενταγώνου που είδε το φως της δημοσιότητας, υπενθυμίζει στην ανακοίνωσή της η ΝΔ.

Η Νέα Δημοκρατία κατηγορεί επιπλέον την κυβέρνηση πως πούλησε στα κρυφά 1.000 ελληνικές βόμβες στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, που χρησιμοποιήθηκαν για τον βομβαρδισμό της Υεμένης.

Η Πειραιώς χαρακτηρίζει «ύποπτο» πως η απαραίτητη διακρατική συμφωνία με τα Εμιράτα υπεγράφη 20 μήνες μετά την παράδοση των βομβών, και εγκρίθηκε αναδρομικά και «κατόπιν εορτής» και από το ΚΥΣΕΑ.

«Ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί πλέον να σιωπά. Εκτός κι αν έχει λόγους που επιτρέπει στον κ. Καμμένο να χρησιμοποιεί το Πεντάγωνο ως βιλαέτι του και να έχει μπερδέψει το ρόλο του Υπουργού Αμύνης με τον πλασιέ πώλησης αμυντικού υλικού της χώρας», καταλήγει στην ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία
Πηγή: skai.gr